MENIU

TOP 3 elemente-cheie ale victoriei Simonei Halep la Australian Open

TOP 3 elemente-cheie ale victoriei Simonei Halep la Australian Open

Simona Halep continuă să scrie istorie la ediţia din acest an de la Australian Open. Românca s-a calificat în finală după o victorie pur şi simplu dramatică cu Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7 în decisiv.

Mai jos sunt cele 3 aspecte-cheie ale victoriei Simonei Halep din meciul cu Angelique Kerber. 

1. SLĂBICIUNEA DEVENITĂ ARMĂ

Cândva un punct vulnerabil în jocul său, serviciul Simonei Halep a devenit una dintre principalele arme ale liderului mondial. La fel ca în precedentele partide de la Australian Open, serviciul româncei a fost la parametri maximi în meciul cu Kerber, ajutând-o pe româncă să iasă din momentele dificile pe care le-a avut pe propriul serviciu.

Halep a servit variat, extrem de bine plasat şi a surprins-o în repetate rânduri pe Kerber atunci când a ales să serveasă "pe corp".

2. MINDSET EXCEPŢIONAL

Imediat după ce Simona a pierdut avantajul de 5-3 din decisiv, toată lumea se aştepta ca românca să clacheze. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Simona fiind la fel de focusată în game-urile următoare, dovadă fiind cele două mingi de meci salvate pe serviciul lui Kerber. 

Cu o mentalitate complet schimbată, dovadă fiind şi revenirea uluitoare din meciul cu Lauren Davis, Simona Halep a făcut re-break, a continuat să lupte şi a câştigat în final cu 9-7. 

3. KILLER INSTICT DE NUMĂR 1

O temă des abordată de-a lungul timpului în interviurile lui Darren Cahill a fost dacă jucătoarea pe care o antrenează va reuşi vreodată să dobândească instinctul animalic de care are nevoie în momentele decisive din meciurile cu miză. 

Simona nu s-a pierdut aproape deloc cu firea în meciul cu Kerber şi a reuşit o serie de lovituri câştigătoare entuziasmante în momentele dificile din meci. 

Mai mult pe gsp.ro