MENIU

Top 10 telefoane ieftine şi bune

<p>Top 10 telefoane ieftine şi bune</p>

Pornind de la premisa că nu toţi vă propuneţi să daţi 3000 de lei pe un telefon şi nici nu vreţi să vă legaţi de un abonament pe câţiva ani, mai jos am agregat cele mai bune opţiuni cu preţuri mai mici de 1000 de lei. Nu în ultimul rând, mulţi dintre noi sunt obligaţi de diverse conjuncturi să aibă două telefoane, iar acesta este un alt scenariu în care, dacă aţi făcut un efort supraomenesc să vă luaţi un iPhone sau un Galaxy Sx, cu siguranţă nu mai aveţi nevoie de un al doilea.

1. ZTE Blade V  – 600 lei

Arată bine, este foarte ieftin şi vine cu o configuraţie mai mult decât decentă. Chinezi de la au creat acest smartphone în jurul unui ecran cu o calitate decentă de 4 inci, cu o rezoluţie de 480 x 800 pixeli. Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon quad core tactat la 1,2GHz, ajutat de 1GB de memorie RAM.  Are o baterie detaşabilă de 1800 mAh, iar memoria internă de doar 4GB poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD. Camera principală este de 5 megapixeli, iar cea frontală se rezumă la VGA.

Vine preinstalat cu Android 4.1 Jelly Bean, are 130 de grame şi se încadrează în nişte dimensiuni mai mult decât rezonabile – 126 x 64 x 10,9 milimetri.

 

2. Sony Xperia M – 700 lei ; variantă dual SIM – 800 lei

Dedicat celor care au, pe bună dreptate, o sensibilitate pentru , Xperia M este primul model din acest top care este disponibil atât într-o variantă cu un singur SIM, cât şi una Dual SIM. Este un telefon care se aude foarte bine. E lansat de curând şi îl puteţi achiziţiona în trei variante de culoare, alb, negru şi mov.

Panoul de 4 inci are unghiuri de vizibilitate foarte bune şi o rezoluţie de 854 x 480 de pixeli. Se încadrează în 115 grame, iar dimensiunile sale sunt 124 x 62 x 9,3 milimetri. Procesorul este un Qualcomm dual core tactat la 1GHz, în timp ce sistemul de operare preinstalat este un Android 4.3 Jelly Bean. Camera principală este de 5 megapixeli cu autofocus şi are un zoom digital de 4x. Vizavi de baterie, cei de la Sony se laudă cu o autonomie de peste 10 ore de vorbit şi aproape 10 ore de redare de conţinut video, motiv pentru care nu ar trebui să aveţi probleme în a-l ţine o zi întreagă departe de priză. Memoria internă de 4GB poate fi extinsă cu carduri microSD de până la 32GB.

Spre deosebire de alte câteva modele din această marjă de preţ, Xperia M are NFC, Bluetooth 4.0, este certificat DLNA si suportă oglindirea ecranului pe un TV prin Wireless.

 

3. HTC Desire 501 Dual Sim – 950 lei

Un alt model dual sim din topul nostru este . Lansat în luna februarie a acestui an, acest model are un display de 4,3 inci cu o rezoluţie de 480 x 800 de pixeli.

Fiind foarte apropiat de 1000 de lei, se laudă cu câteva specificaţii peste medie. Camera principală este 8 megapixeli, iar procesorul dual core la 1,2 GHz este ajutat de 1GB de memorie RAM. Se încadrează în 130 de grame şi, chiar dacă nu este cel mai suplu la aproape un centimetru grosime, atenţia la design este cu siguranţă un punct forte al acestui model. Are o baterie de 2100 mAh, radio FM, WiFi b/g/n şi Bluetooth 4.0. Dacă v-aţi plictisit de interfaţa clasică Android, merită să aveţi în vedea că Desire 501, ca toate celelalte smartphone-uri HTC, vine cu interfaţa Sense UI 5.0 care s-ar putea să vă atragă.

Articolul complet pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
preţuri telefoane telefoane ieftine