MENIU

Toni Greblă, cercetat în stare de libertate. Decizia ÎCCJ este definitivă

Fostul judecător CCR, Toni Greblă, va fi cercetat în continuare în stare de libertate, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, joi, contestația DNA, decizia fiind definitivă, potrivit Agerpres.

Fostul senator PSD a fost reținut, pentru 24 de ore, pe 10 martie, pentru trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat, dar judecătorii au apreciat, în primă instanță, că el poate fi cercetat în libertate, respingând cerererea privind arestarea sa la domiciliu, informează Ziare.com.

Toni Greblă este primul judecător al Curții Constituționale, reținut de DNA, în vederea arestării pentru fapte de corupție.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său, la finalul lunii ianuarie, când s-a cerut avizul Senatului pentru arestarea sa preventivă. După circa două săptămâni, Toni Greblă a demisionat de la CCR.

Fost prefect de Gorj și fost senator PSD, Toni Greblă este acuzat de procurori că l-ar fi sprijinit pe finul său, Ion Bircină, cunoscut în lumea interlopă, pentru ca firma acestuia să obțină mai multe contracte, la schimb judecătorul constituțional primind o mașină de 56.000 de euro și rochii pentru soție. Totodată, Toni Greblă a fost acuzat că a sprijinit exporturi ilegale, în Federația Rusă, în ciuda embargoului impus de Moscova țărilor din UE.