MENIU

Toată lumea crede că aceste alimente îngrasă. Cercetătorii au descoperit, însă, ceva uimitor

Toată lumea credea că aceste alimente îngrasă. Cercetătorii au descoperit, însă, ceva şocant

Cheia pentru a slabi constă în consumul unei porţii de fasole, mazăre, năut sau linte pe zi. Fasolea, mazărea, năutul şi lintea au fost promovate multă vreme că fiind alimente sărace în grăsimi, iar o nouă cercetare arată că acestea ajută la slăbit. 

Doar o porţie de 130 de grame (trei sferturi de ceaşcă) inclusă în dietă zilnică te ajută să slăbeşti fără a face alte schimbări de alimentaţie. Asta se întâmplă datorită faptului că aceste patru alimente sunt săţioase, ajutând organismul să se simtă plin mai multă vreme.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat 21 de studii clinice în care au fost implicaţi 940 de bărbaţi şi femei.

În urmă studiului, cercetătorii au descoperit că doar adăugând cele 130 de grame de fasole, mazăre, năut sau linte dietei participanţii la experiment au slăbit 0,34 de kilograme în şase săptămâni.

Chiar dacă pierderea în greutate este foarte mică, oamenii de ştiinţă spun că important este că s-a descoperit că doar simplă lor adăugare în alimentaţie ajută la slăbit şi nu numai atât, ci şi previn recuperarea kilogramelor pierdute.

Sursa: bzi.ro