MENIU

Timișoara, tot în FRIG, dar cu apă caldă. Căldură... în curând - Unde este primarul Dominic Fritz

Cei mai mulți timișoreni au din seara de vineri apă caldă, dar stau în case tot în frig. Compania de termoficare Colterm a anunțat că a dat drumul la apă caldă de la ora 20.30. Timișorenii de pe două străzi vor aștepta însă până sâmbătă dimineață pentru a avea parte de apă caldă, din cauza unei avarii. După trei zile și trei nopți fără căldură și apă caldă, Dominic Fritz a plecat la București pentru a găsi o soluție până luni, 1 noiembrie, când expiră contractul pe 3 zile încheiat cu furnizorul de energie.

Compania de termoficare din Timișoara a anunțat vineri seară că pe 29 octombrie, începând cu ora 20, toate punctele termice ale COLTERM erau alimentate cu apă caldă, la parametrii de funcționare, potrivit realitateadetimis.net.

În ceea ce privește alimentarea cu căldură, încă sunt în curs de deschidere mai multe puncte termice urmând ca, după ora 23, toți abonații sistemului centralizat de termoficare să beneficieze de căldura în calorifere, la parametrii optimi. Din păcate, la PT 92 a intervenit o avarie, locuitorii de pe străzile Oglinzilor și Orion (arondate acestui punct termic), nu vor beneficia de caldură până mâine dimineața, a mai transmis COLTERM.

În acest timp, primarul Dominic Fritz a plecat la Bucuresti pentru o serie de intalniri in speranta ca va reusi sa gaseasca o solutie pana luni, cand expira contractul pe 3 zile incheiat cu furnizorul Tinmar Energy. Vineri dupa-amiaza, acesta a anunțat că a obținut o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm cu inca cateva zile, dupa termenul limita de luni dimineata, scrie opiniatimisoarei.ro.

Timișorenii au rămas în frig de marți , 26 octombrie, de la ora 12.00, când compania E.On a decis să opreasca furnizarea de gaz catre Colterm pentru că nu fusese plătit de companie, care are datorii de 76 de milioane de lei fata de furnizorul traditional de gaz, dupa ce administratia Fritz a anuntat intrarea in insolventa a companiei.

VIDEO Dezastru la Timișoara, 16 grade in spitale, copiii luați de lângă mame, la Maternitate

"Legile Puterii" | Managerul Maternității din Timișoara: Autoritățile au o atitudine criminală, este exact ca pe vremea lui CEAUȘESCU

O zi mai târziu, Dominic Fritz anunta reusita unor negocieri cu un nou furnizor de gaz temporar pentru Colterm, dar căldura nu a revenit în locuințe și spitale. Primarul a anunțat că negocierile cu cei de la E.ON au eșuat.

Legile puterii | Dominic Fritz recunoaște că NU a mers în spitale și acuză Guvernul pentru frigul din Timișoara: Nu sunt un primar magician

Între timp a murit și un om, care a încercat să se încălzească la aragaz. A decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. 

Joi a fost anuntata semnarea unui contract de furnizare de gaz cu Tinmar Energy, valabil câteva zile, până pe 1 noiembrie, la ora 7 dimineata. 

Mai multe articole despre:
timisoara dominic fritz apa calda caldura frig colterm