MENIU

Tigrul platanului. Cât de periculoasă este, de fapt, insecta care îi terorizează pe bucureşteni

Tigrul platanului. Cât de periculoasă este, de fapt, insecta care îi terorizează pe bucureşteni

Pentru al doilea an la rând, o insectă face ravagii în parcurile din Capitală şi nu numai: tigrul platanului.

Micile insecte, care atacă frunzele copacilor, îi atacă şi pe bucureşteni, aşezându-se pe haine. Ciupiturile lor devin deranjante însă, arată medicii, în afară de senzaţia neplăcută, aceştia nu pun în pericol starea de sănătate.

Prin urmare, pentru a scăpa de insectele care sunt originare din America de Nord, autorităţile locale se laudă că au dat startul unei campanii de dezinsecţie. Momentan, specialiştii în boli infecţioase afirmă că nu se ştiu sigur dacă muşcătura musculiţei, care are între 5 şi 6 milimetri, corp aplatizat, aripi transparente prevăzute cu dungi negre, este sau nu periculoasă. Însă aceştia arată că nu au putut face o corelaţie între înţepătura tigrului de platan şi vreo infecţie apărută la pacienţi.

Cu toate acestea, specialiştii citaţi de adevarul.ro recomandă ca, în caz de înţepătură, locul să fie imediat spălat cu apă şi săpun, pentru a fi dezinfectat. În plus, medicii le recomandă celor cu alergii să se prezinte totuşi la doctorul de familie dacă zona se înroşeşte, mai ales că cei înţepaţi susţin că spray-urile folosite împotriva ţânţarilor nu ţin la distanţă musculiţele.

Problema majoră e că, pe lângă parcuri, tigrul platanului a început să invadeze balcoanele apartamentelor. „Pentru a scăpa de prezenţa insectei peste tot în jurul nostru, soluţia o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile şi picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine”, explică infecţioniştii.

Mai multe articole despre:
Tigrul platanului