MENIU

Mare ATENŢIE! Iată ce este, de fapt, tigrul de platan, insecta care terorizează România

Mare ATENŢIE! Iată ce este, de fapt, tigrul platanului, insecta care terorizează bucureştenii

Tigrul de platan a reapărut în România. Iată ce sunt aceste insecte!

Tigrul de platan. Insectele nu le dau pace bucureștenilor! Tot mai mulți oameni se plâng că au fost invadați de tigrii de platan și țânțari. Totodată bilanțul numărului de victime, din această vară, ale virusului West Nile este îngrijorător. 19 cazuri au fost semnalate până în acest moment, iar pentru două dintre persoane, infecția a fost fatală.

Țânțarii și tigrii de Platan au terorizat locuitorii Capitalei. Insectele se prind uşor de haine, iar țintele lor preferate sunt copii. Chiar dacă nu există date certe că mica insectă transmite boi, specialiștii spun că este bine să ne ferim.

Mult mai periculos este tânțarul, care s-a dovedit în această vară un adversar redutabil în majoritatea zonelor din Capitală.

În această vară, virusul West Nile, transmis de tânțari, a făcut ravagii. 19 oameni au fost infectați, iar doi au murit. Surprinzător sau nu, Capitala a fost fruntașă la numărul de cazuri semnalate.

Din păcate, metodele de protecție, mai ales în perioadele caniculare, sunt destul de ineficiente, mai ales pentru că vestimentația este sumară.

Tigrul de platan. Primăria Capitalei a anunțat că în următoarea perioadă va aplica alte tratamente de combatere a insectelor în parcuri, dar şi pe spaţiile verzi.

Şi vara aceasta bucureștenii se confruntă cu noua specie de insecte agasante care îi deranjează atunci când ies în aer liber. „Tigrii platanului” sunt niște insecte foarte mici care, în mod normal, afectează frunzele platanilor și uneori ale frasinului.

Tigrul de platan sau Tigararul platanului, al cărui denumire științifică este Corythucha ciliata, este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia.

Deși pentru bucureșteni invazia este relativ nouă, alte orașe din țară se plâng de mai mulți ani de prezența acestor dăunători și de fiecare dată în timpul verilor caniculare.

Pișcătura tigrului platanului este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni, așa că spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat

Tigrul de platan. Pentru a scăpa de prezența insectei peste tot în jurul nostru, soluția o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile și picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine.

Tigrul platanului, care atacă de obicei planta a căror nume o poartă, au dimensiuni mici, de 4-6 milimetri, fiind comparabili cu țânțarii. Corpul insectelor este aplatizat, iar capul are culoarea gri deschis.

Înțepătura tigrilor platanilor sunt foarte puternice, iar bucureștenii sunt nemulțumiți. Se pare că temperatura optimă pentru dezvoltarea insectei este în jur de 30 de grade, iar înțepătura ei este similară cu cea a țânțarilor.

Tigrul de platan. Dacă sunteți mușcat, spălați cu apă sau frecați zona iritată cu un cub cu gheață.

Mai multe articole despre:
Bucureşti ţânţari tigru de platan