MENIU

Tichete de vacanță, de vânzare pe internet

<p>Tichete de vacanță</p>

Tichetele de vacanță care vor fi vândute vor atrage sancțiuni. Pentru asemenea practici, amenzile sunt uriaşe şi pot depăşi 26 de mii de lei. Nu doar pentru cei care cumpără, ci și pentru cei care vând tichetele primite de la stat. Legea spune clar că nu sunt transmisibile. Chiar şi aşa, zeci de bugetari au scos la vânzare pe internet vouchere, la prețuri sub valoarea lor. 

Tichetele de vacanță. Pe site-urile de anunţuri sunt puse în vânzare tichete de vacanţă la preţuri reduse. Spre exemplu, 30 de tichete a 50 de lei fiecare, cu o valoare totală de 1.500 de lei, valabile până în iulie, sunt scoase la vânzare cu 1.250 de lei. Iar ofertele sunt diverse.


Autorităţile îi pot depista uşor pe cei care au folosit tichete de vacanţă emise pe numele altora. Înainte de a se caza la hotel sau pensiune, clienţii trebuie să trimită voucherele recepţionerilor care le înregistrează într-un sistem la care ANAF are acces. În timpul sejurului, Fiscul face controale aleatorii.


Amenzile pentru cei prinşi că au înstrăinat sau folosit ilegal vouchere de vacanţă, dar şi pentru angajaţii unităţilor de cazare care au închis ochii, sunt cuprinse între 1900 şi 26.600 de lei.