MENIU

Știai că ai o floare protectoare în funcție de data nașterii? Află care este a ta

Floriografia este știință care se ocupă cu limbajul florilor. Conceptul datează încă din epoca Victoriană. Dincolo de mesajul pe care îl poți transmite cu o anumită floare, florile sunt asociate și cu caracterul unei persoane.

Iată care este floarea protectoare în funcție de luna în care te-ai născut!

IANUARIE – GAROAFĂ

Garoafă semnifică puritate, sănătate și bogăție în același timp. Pentru fiecare cultură garoafă are câte o semnificație diferită ceea ce înseamnă că persoanele născute în această luna dezvoltă personalități complexe cu numeroase calități spirituale. O legendă spune că în momentul în care Hristos a fost răstignit, mama Să a început să plângă, iar în locurile în care picau lacrimile răsăreau garofițe roz care au rămas simbolul mamei peste secole.

FEBRUARIE – VIOLETĂ

Se pare că violetă, delicată floare, s-a născut dintr-o poveste de iubire inedită ceea ce transmite persoanelor născute în luna februarie un spirit romantic, emoționant și afectuos. O veche legendă grecească spune că nimfa Io, fiica lui Inachus, zeul râurilor, a fost iubita de către Zeus. Hera începuse să devină suspicioasă, însă Zeus o iubea atât de mult pe Io încât a vrut să o ascundă de furia soției lui, transformând-o într-o vită albă. Io a început să plângă din cauza mâncării cu care avea voie să se hrănească, așa că Zeus, în speranța de a-i curma suferință, a transformat lacrimile ei în flori dulci de violetă pe care nimfa le putea mânca.

 MARTIE – NARCISA GALBENĂ

Un mit grecesc aduce aminte de Proserpia, răpită de Poseidon în timp ce adună crini. În momentul în care Proserpia a fost răpită, crinii au picat pe pământ transformându-se în flori cu capul plecat în semn de suferință pentru sărmana Proserpia. Florile au primit mai târziu denumirea de narcise galbene.

Sunt flori născute într-un moment trist, dar prin delicatețea și frumusețea lor, prin parfumul puternic și aromă delicată ce o lasă în urmă aduc cu ele un iz romantic, o stare de bine și de liniște.

APRILIE – MARGARETA

Sunt părinți care încă le mai pun fetelor lor numele Margareta. Acesta inspiră puritate, inocența. În antichitate, prietenii își dăruiau margarete cu simbolul secretului și confidențialității.

Persoanele născute în luna aprilie sunt vesele, aventuroase, nu te plictisești în preajma lor. Optimismul lor este molipsitor. Au inima curată și știu să țină un secret.

 

Citește continuarea pe sfatulparintilor.ro

Mai multe articole despre:
lună zodie floare luna nasterii