MENIU

Theresa May îndeamnă la solidaritate. "Este unul dintre cele mai grave atentate din Marea Britanie"

Premierul britanic, Theresa May, a declarat în discursul său cu privire la atacul de la Manchester de luni seara că nivelul de alertă rămâne la gradul de sever şi că „urmează zile grele”, dar a ţinut să sublinieze că sângerosul eveniment nu va doborî spiritul Marii Britanii.  

În conferinţa de presă organizată în faţa biroului din Downing Street, unde a avut loc o întâlnire de urgenţă, alături de Comitetul Guvernamental COBRA, prim-ministrul Theresa May a afirmat că atacul de la Manchester este „unul dintre cele mai grave acte teroriste înregistrate vreodată în Regatul Unit”.

Premierul a asigurat opinia publică de deplina implicare a autorităţilor în perioada post-atac, în vederea stabilirii indiciilor care vor conduce către identificarea exactă a tuturor vinovaţilor implicaţi.

De asemenea, May a făcut apel la simţul civic al cetăţenilor, îndemnându-i să pună la dispoziţie orice informaţie pe care o află, pentru a veni în ajutor familiilor şi prietenilor celor care încă sunt daţi dispăruţi.

Theresa May a declarat că se va întâlni în cursul zilei de astăzi cu oficialii din Manchester pentru a pune la punct un plan de gestionare a crizei şi a amintit că, în urma atentatului, campania electorală a fost suspendată.

„Încercarea de a ne diviza nu a reuşit decât să ne solidarizeze mai puternic, iar aceasta este ceea ce rămâne în urmă”, a afirmat Theresa May, care a omagiat sacrificiul victimelor.

Premierul a lăudat camaraderia şi iniţiativa locuitorilor de a-şi pune la dispoziţie propriile case supravieţuitorilor, subliniind că „acest lucru reprezintă întocmai spiritul oraşului Manchester”.

„Valorile noastre, ţara şi modul nostru de viaţă vor triumfa”, a conchis Theresa May.