MENIU

Teste GRATUITE pentru depistarea cancerului de col uterin

Teste depistare cancer de col uterin

Femeile din România sunt pe primul loc în Uniunea Europeană la cancerul de col uterin. Ca să preîntâmpine riscurile, în Capitală se pot face zilele acestea teste gratuite pentru depistarea din timp a bolii. O caravană mobilă a Institutului Oncologic Fundeni va testa femeile care au între 25 și 64 de ani, relatează Realitatea PLUS. 

Sunt așteptate aici toate aici femile cu vârsta între 25 și 64 de ani, care vor să-și facă testul Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin. Vorbim despre o campanie extrem de importantă și asta deoarece anual, în țara noastră, sunt depistate cu cancer de col uterin peste 4000 de femei care, din păcate, ajung foarte târziu la medic. 

Femeile vin aici, unde sunt așteptate de personalul medical, le sunt recoltate probele, iar acestea sunt trimise la laboratorul de la Institutul Oncologic. Ulterior, acestea vor primi rezultatele analizelor acasă pentru a vedea dacă au vreo problemă medicală în acest sens. 

Toate femeile care vin aici vor face acest test gratuit. 

În plus, medicii vor să încurajeze și vaccinarea anti HPV, care începe încă din adolescență, mai exact de la vârsta de 11 ani, și are rol de prevenție.

Ministerul Sănătății a achiziționat în acest an 40.000 de doze de vaccin anti HPV, iar vaccinarea se desfășoară în toate cabinetele medicilor de familie.