MENIU

Teroriștii Hamas primesc ordine în limba rusă. VIDEO care trădează o posibilă legătură cu gruparea Wagner

Un videoclip prezintă teroriști Hamas care primesc ordine în limba rusă. Foto: Profimedia

Gruparea teroristă Hamas a publicat imagini cu atacul și sechestrarea punctului de control de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza. Șocant este faptul că în videoclipul respectiv se aud comenzi în limba rusă. 

La începutul videoclipului se aud ordinele în limba rusă date de unul dintre instructorii care a coordonat acțiunile. 

Aceasta a ridicat multiple întrebări și speculații cu privire la posibila implicare a unor mercenari ruși în coordonarea acțiunilor Hamas. Unii susțin că aceste acțiuni nu ar fi putut fi realizate fără ajutorul unor profesioniști din gruparea Wagner, care au dobândit experiență în urma participării la operațiuni militare în Siria.

Alți 127 de români s-au întors în siguranță acasă din infernul războiului din Israel

Gruparea Wagner, cunoscută pentru recrutarea de mercenari ruși, a fost implicată în mai multe conflicte militare din întreaga lume, inclusiv în Orientul Mijlociu. Timp de câțiva ani, acești mercenari și-au adus contribuția la lupta împotriva rebelilor siri, fiind implicați în operațiuni militare în numele guvernului de la Damasc.

Astfel, teoria conform căreia acțiunile Hamas ar fi coordonate de acești mercenari nu este nefondată. Capacitatea Hamas de a declanșa un atac complex și organizat într-un punct de control strategic ar putea indica faptul că gruparea teroristă beneficiază de sprijin și instruire din partea unor profesioniști.

Momentan, nu există dovezi concrete cu privire la implicarea directă a mercenarilor Wagner în acțiunile Hamas, iar gruparea teroristă nu a emis nicio declarație oficială în acest sens. Cu toate acestea, publicarea imaginilor cu comenzi în limba rusă a stârnit o  serie de speculații cu privire la posibilele alianțe și sprijin extern pe care Hamas le-ar putea avea.

Dramă fără margini în Israel! Tatăl unei fete, victimă a atacurilor Hamas: „Mă bucur că a murit și nu a fost chinuită”

Mai multe articole despre:
hamas teroristi hamas gruparea wagner