MENIU

Temutul Balibacea, fost lider al lumii interlope, a ajuns profesor de matematică. Colegii sunt în grevă

Fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea, zis ”Balibacea”, a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național Mihai Viteazu, din Turda.

Există nemulțumiri din partea părinților și pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea „Balibacea”, pe care generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope, condamnat la închisoare de mai multe ori. 

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, si alti 4 complici au fost retinuti în 2012 de procurorii din Cluj, pentru ca au inselat mai multe depozite de materiale de constructii.

Ovidiu Vancea a fost considerat unul dintre cei mai periculosi infractori din Cluj. El a fost judecat la Curtea de Apel Iasi pentru ca, in anul 2003, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlorpe din Turda. Balibacea si-a pus oamenii sa arunce o grenada in pizzeria Pharaon de la iesire din Turda, spre Cluj Napoca, scrie stiridecluj.ro.

Profesorul ”Balibacea” a fost achitat în dosarul privind tentativa de omor de pe pizzeria Pharaon

Ovidiu Vancea, zis ”Balibacea”, a stat în închisoare 22 de luni pentru că ar fi ordonat asasinarea unui rival.

Potrivit procurorilor DIICOT, Balibacea a vrut să-și ”elimine” un rival, folosind o grenadă de război. Atentatul a avut loc în Pizzeria Pharaon, din Turda, pe 7 mai 2004, persoana vizată fiind Gheorghe Otvos, zis Gagarin. 

Patru persoane mascate au deschis ușa restaurantului și au aruncat o grenadă în direcția mesei la care se afla Gagarin. În urma exploziei, nouă persoane au suferit răni grave.

Procurorii DIICOT l-au arestat pe Ovidiu Vancea, alături de alți trei bărbați sub acuzația de tentativă de omor. Vancea a stat în arest timp de 22 de luni, fiind trimis în judecată și achitat la toate instanțele.

Fapta a existat, dar nu au fost probe că a fost comisă de Ovidiu Vancea și de ceilalți trei bărbați. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în 2013, achitarea definitivă a lui Vancea. 

Ulterior, el a dat în judecată statul român și a cerut despăgubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute în arest. El a spus că i-a fost ”ruinată” viața socială deoarece soția lui a divorțat de el. 

Judecătorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despăgubiri.