MENIU

Tehnologia care te distrează la maximum, dar s-ar putea să te lase și cu vânătăi

Realitatea virtuală este o sursă foarte bună de entertainment a zilelor noastre. Totodată, e una dintre tehnologiile pentru care încă nu s-a găsit scenariul perfect de utilizare, tocmai de aceea am ajuns și la o întrebuințare mai... ciudată. Totul a pornit de la un inginer. 

Un inginer de la University of Portsmouth a creat un robot care te lovește când te joci un joc VR. Practic, ai și experiența digitală, și cea cât se poate de fizică. Astfel, în timp ce tu ai casca pe cap și te lupți în realitatea virtuală, un robot te va lovi în viața reală.

Ideea e ca totul să facă experiența de realitate virtuală una cât mai apropiată de realitate. Pe lângă mănușile de box, robotul este dotat și cu niște senzori Vive, pe suprafața brațelor și la bază.

Aceștia sunt montați, de asemenea, pe „armele" pe care jucătorul le are, dar și pe headset. Poziția tuturor este monitorizată perfmanent. Toate acestea sunt sincronizate în timp real, într-un joc VR în care omul se poate lupta la propriu cu tehnologia.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul studenților din programul Computer Game Technology de la University of Portsmouth din Marea Britanie. Totuși, robotul și jocul VR au fost dezvoltate doar pentru proiectul de licență al studenților. Astfel, probabil nu vom putea testa cu toții această experiență prea curând.

Ce e ciudat la acest demers e că aduce lumea reală un pic mai aproape. În cazul experiențelor VR îți este prezentată o versiune a lumii care nu e pe bune. Aceasta este doar percepută de tine prin căști de realitate virtuală. Totul pare foarte real. Acum, ei bine, a și devenit real.

Sursa

Mai multe articole despre:
distracţie tehnologie digital realitate virtuala