MENIU

Tehnologia aceasta va schimba complet felul în care percepi realitatea

Prin realitatea augmentată, startup-ul Magic Leap urmărește să creeze o versiune digitală a straturilor care compun lumea noastră.

Rony Abovitz este CEO-ul Magic Leap. El a anunțat ideea în octombrie 2018, inspirat de proiectul Experimental Prototype Community of Tomorrow al lui Walt Disney. Abovitz a numit conceptul Magicvers. Acest concept constă într-o serie de straturi digitale care ar exista în realitatea augmentată.

Proiectul Magic Leap își imaginează un viitor în care orice locație are nu doar o prezență fizică, ci și una digitală, care ia forma unor straturi variate în lumea virtuală. Abovitz și echipa lui văd tehnologia ca un spațiu fizic, peste care sunt așezate straturi de obiecte și servicii digitale, pe care oamenii le pot accesa prin dispozitivele conectate. Acestea pot fi accesate atât prin tehnologia Magic Leap, cât și prin alte headset-uri compatibile.

Pentru a dezvolta tehnologia este nevoie de mulți bani însă. Compania are nevoie să investească sute de miliarde de dolari în orașele moderne din mai multe țări. Magic Leap va folosi tehnologia 5G (și ce va urma după aceasta) drept „sursă de energie". Compania ar putea, de asemenea, să se confrunte cu probleme legate de securitatea datelor personale, având în vedere toate informațiile personale ale oamenilor care ar exista în această lume digitală.

Magic Leap ar putea elimina limitele spațiului și timpului și va oferi noi modalități prin care comunicarea să aibă loc.

Sursă

Mai multe articole despre:
tehnologie lume realitate virtuala