MENIU

TEHNICILE bucătarilor de TOP. Cum să găteşti PIEPTUL DE PUI

TEHNICILE bucătarilor de TOP. Cum să găteşti PIEPTUL DE PUI 

Recomandat în curele de slăbire, pieptul de pui este recunoscut pentru conţinutul redus de grăsimi. Fiert în apă cu sare şi condimente, pieptul de pui înnobilează salatele şi sandvişurile.

Gătit perfect, pieptul de pui trebuie să fie moale şi suculent. Cum obţinem cea mai gustoasă carne? Iată ce notează thekitchn.com:

Ai nevoie de:

1-4 piepţi de pui, cu sau fără os, după preferinţă
1/2 – 1 linguriţă sare
Condimente: usturoi zdrobit, frunze de dafin, piper boabe, ghimbir tăiat feliuţe subţiri, ceapă tăiată julien, verdeţuri sau orice alte condimente sau ierburi aromatice, după bunul plac
un pahar de vin – opţional, pentru un plus de savoare

Cum să fierbi PIEPTUL de PUI - etape:

1. Carnea şi condimentele se pun în oală

Carnea de pui se spală cu apă rece şi se aşază într-un singur strat într-o oală adâncă şi largă. Bucăţile de carne se pot suprapune puţin, dar trebuie să ai în vedere că, puse într-un singur strat, se vor găti uniform. Puiul se sărează şi se pun condimentele.

2. Carnea se acoperă cu apă

După ce se condimentează, carnea se acoperă cu apă rece cât să-i depăşească nivelul cu aproximativ 3 cm. Dacă foloseşti şi vin, adaugă-l înainte, apoi completează cu apă.

3. Dă apa în clocot

Cratiţa se aşază pe aragaz, la foc iute. Se lasă până începe să dea în clocot. Din acest moment, vei vedea cum se formează spuma. Dacă vrei să foloseşti lichidul rămas ca bază pentru supe sau alte mâncăruri, înlătură spuma folosind o lingură sau o spumieră. Dacă nu, o poţi lăsa aşa.

Citeşte mai multe pe feellikecooking.ro.