MENIU

Te supără astmul? Iată cum poţi scăpa de el definitiv

Astmul este o afecţiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii şi apare ca reacţie a organismului la unul sau mai multi alergeni – praf, polen, păr animale, mucegai. Tratamentul astmului se concentrează pe eliberarea căilor respiratorii şi controlarea inflamaţiei.

Iată câteva remedii naturiste pentru tratarea astmului!

1. Tratamentul cu miere

Mierea este poate cel mai folosit remediu pentru astm. Pentru a beneficia de puterea mierii pacientul trebuie să respire uşor şi profund deasupra unui recipient cu miere.

2. Tratamentul cu smochine

Dintre toate fructele, smochinele sunt cele mai indicate în cazul pacienţilor cu astm. Acestea îmbunătaţesc confortul pacientului prin drenarea sputei. Pentru tratament se lasă 3-4 smochine în apă călduţă peste noapte, iar dimineaţa acestea pot fi consumate.

3. Tratamentul cu lămâie

Şi lămâile fac parte din grupul fructelor permise pacienţilor cu astm. Pentru tratament, se diluează sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă, iar amestecul este consumat în timpul mesei.

4. Tratamentul cu ghimbir

O linguriţă cu suc proaspăt de ghimbir se amestecă cu un pahar cu decoct de schinduf şi se adaugă miere după gust. Mixtura acţionează ca un excelent expectorant pentru pacienţii cu astm. Tratamentul trebuie administrat dimineaţă şi seara. Pentru decoctul de schinduf: se lasa la macerat peste noapte o lingură cu seminţe de schinduf.

5. Tratamentul cu usturoi

Pentru a beneficia de acest tratament, se fierb 10 catei de usturoi în 30 ml lapte. Amestecul trebuie administrat o dată pe zi.

6. Tratamentul cu sofran

Seminţele de şofran au indicaţie mai ales în tratarea astmul bronşic. O jumătate de linguriţă de pudră din seminţe uscate de şofran amestecate cu o lingură de miere trebuie să se administreze de două ori pe zi pentru a ajuta la ameliorarea afecţiunii. Mixtura acţionează ca expectorant şi reduce bronhospasmul.

Infuzia din 5 grame flori de şofran şi o linguriţă de miere, administrată o dată pe zi, este, de asemenea, benefică pentru tratarea astmului, informează sfatulmedicului.ro