MENIU

Te-ai întrebat de ce apar fire de sânge în ochi? Iată răspunsul!

Ochii uscați, anumite medicamente sau infecțiile sunt câteva cazuri comune ale ochilor roșii și cu fire de sânge în ei. Iată de ce se înroșesc ochii și cum poți remedia problema.

Alergiile la praf, la polen, la părul de animale, toate pot provoca înroșirea ochiului. Menține casa curată, în special în perioda în care există mult polen în aer sau ai animale de companie în casă. Rezolvă problema aplicând o compresă rece pe ochi de mai multe ori pe zi sau picături speciale pentru alergii. De asemenea, această problemă o poți întâmpina și datorită unor infecții virale și bacteriene. Dacă te confrunți cu durere, vedere încețoșată și sensibilitate, este posibil ca ochii să se înroșească și să fie nevoie să mergi la un medic imediat.

Antihistaminicele, pilulele de dormit, pilulele anti-anxietate și unele pastile împotriva durerii cauzează uscăciunea și înroșirea prin reducerea fluxului sanguin în țesutul din jurul și în jurul ochiului. Mergi la doctorul oftalmolog pentru recomandarea unor picături.

Lentilele de contact pot provoca roșeață, uscare și mâncărime. Prezenţa unui corp străin în ochi poate cauza iritație. Vorbește cu medicul oftalmolog pentru a rezolva problema.

Potrivit clickpentrufemei.ro, după o anumită vârstă crește riscul de ochi roșii, uscați și cu fire de sânge în ei și din cauza menopauzei. Dezechilibrele hormonale și modificările care au loc în organism pot provoca uscarea ochilor, care la rândul său poate provoca roșeață.