MENIU

Taxe noi la jocurile de noroc

Statul diminuează numărul organizatorilor de jocuri de noroc. Noile taxe impuse de guvernanţi îngroapă multe dintre agenţiile de cartier. Însă marii jucători de pe piaţă nu sunt foarte deranjaţi. Chiar dacă trebuie să plătească impozite de mii de euro, asta nu va fi o problemă cât timp concurenţa dă faliment fiindcă nu mai poate face faţă dărilor. Singura nemulţumire a managerilor este cotă de 4% din profitul anual al companiilor, care va alimenta fondul cinematografic, anunţă REALITATEA TV. 

"Taxele s-au mărit destul de mult. Anul trecut 2 miliarde de lei s au colectat la bugetul de stat din taxele organizatorilor de jocuri de noroc. Este o crestere teoretică de 50% a taxelor, de la două mii de euro, la o taxă de 3 mii de euro în momentul de faţă, cumulată cu o taxă de viciu", spune  DAN ALEXANDRU GHIŢĂ, manager companie jocuri de noroc.

Impozitele majorate îi pun la grea încercare pe reprezentanţii agenţiilor de cartier, care nu reuşesc să ţină pasul şi, de multe ori, se văd nevoiţi să tragă obloanele. 

"În primul rând legea a triat acei ofertanţi de jocuri de noroc care sunt serioşi şi care oferă o stabilitate pe termen lung. Această nouă legislaţie a creat o stabilitate la nivelul celor care fac afaceri în acestă industrie. Au rămas cei care sunt profesionişti şi asta nu poate să fie decât în sprijinul clientului", spune VLAD ARDELEANU, reprezentat companie jocuri de noroc .

Singura nemulţumire a marilor organizatori de jocuri de noroc este taxa suplimentară pentru fondul cinematografic.

În România, aproape o sută de mii de români au jucat cel puţin o dată jocuri de noroc, arată un studiu recent al GfK România.

Jucătorii sunt preponderent bărbați tineri, necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie și cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2.500 lei. 

 
Mai multe articole despre:
taxe video jocuri de noroc