MENIU

Tatăl unui luptător de commando ucis în misiune refuză întâlnirea cu Donald Trump

Primul raid autorizat de către Donald Trump pe teritoriul Yemen-ului, la o săptămână de la investitura sa în Biroul Oval, s-a soldat cu uciderea subofițerului William „Ryan” Owens (36), a unui număr neconfirmat de civili și rănirea altor trei membri ai echipei de commando.

În timpul raidului, echipa s-a confruntat cu mai multe probleme, din această cauză pierzându-și viața un număr necunoscut de civili. Printre ei și Nawar „Nora” al-Awlaki, în vârstă de 8 ani, fiica unui predicator americano-yemenit.

La returnarea corpului neînsuflețit al luptătorului, tatăl celui ucis a refuzat întrevederea cu președintele american.

Bill Owens, tatăl subofițerului, membru al Navy SEALs ucis în raid, susține că „guvernul îi datorează fiului meu o investigație”. Bărbatul și-a exprimat dezaprobarea într-un interviu acordat duminică publicației Miami Herald, susținând că „această misiune stupidă” a fost aprobată la mai puțin de o săptămână de la investitura lui Trump.

”De doi ani de zile nu a fost picior de american pe pământul din Yemen. Erau trimise doar rachete și drone, pentru că nu exista nicio țintă demnă de sacrificarea vreunei vieți de american. Iar acum, dintr-o dată, a trebuit să facem spectacol?”, citează miamiherald.com

În timpul serviciului religios, tatălui soldatului i s-a adus la cunoștință că președintele Donald Trump se îndreaptă de la Washington pentru a participa la ceremonia de înmormântare a lui William „Ryan” Owens, dar acesta a transmis că nu dorește să-l vadă.

După raidul din data de 29 ianuarie, aprobat de Donald Trump cu discreție totală, la doar șase zile de la începerea mandatului, Qassim al-Rimi, liderul Al-Qaida care conduce activitățile organizației teroriste în Peninsula Arabă a afirmat că „noul prost de la Washington a primit palmă dureroasă” și că „zeci de americani au fost uciși sau răniți”, dar surse din cadrul Pentagonului au confirmat doar moartea lui Willian „Ryan” Owens și rănirea altor trei membri ai Navy SEALs.