MENIU

TAROM răspunde acuzațiilor de discriminare după oferta postată pe Facebook

Marți Compania Națională de Transport Aerian (TAROM) a lansat o ofertă controversată pe pagina de facebook a companiei, prin care încuraja zborul ”în familie”, indicând că dacă soțul plătește, soția și copiii primesc 50% reducere din prețul biletului. Această ofertă a fost catalogată de mai mulți internauți drept ”discriminatorie”. În urma acestor comentarii, reprezentanții TAROM au revenit cu precizări în mediul virtual, susținând că mesajul a fost explicat insuficient.

”Mulţumim pentru interesul acordat ultimei oferte postate. Ideea din spatele acestei promoţii a fost că dacă unul din parteneri/soţi plăteşte, celălalt partener/soţ şi copiii au reducere de 50%. Dintr-o eroare regretabilă, conţinutul a fost explicat insuficient. #TAROM nu are şi nu poate avea opinii sau restricţii de niciun fel în privinţa pasagerilor săi. Acest gen de ofertă targhetează familia (la modul general, fără nicio altă referire) şi se înscrie într-o atitudine nediscriminatorie şi orientată către creşterea numărului de pasageri”, au scris reprezentanții companiei pe pagina de facebook.

Mai jos puteți oferta controversată publicată de TAROM:

”Susținem călătoriile în familie!

Pe rutele Iaşi-Luton şi Bucureşti-Londra (LHR), dacă soţul plăteşte, soţia şi copiii beneficiază de o reducere de 50% din tarif. Pentru rezervări sau mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi orice Agenţie #TAROM sau Call-Center-ul. Perioada de călătorie este până la 31 octombrie.

Vă așteptăm cu drag!”, au scris reprezentanții companiei pe facebook-ul TAROM.

Mai mulți oameni au transmis reprezentanților TAROM, la postarea precedentă, că oferta discriminează.

”Vedeți, băi Tarom, de-asta va mănâncă pe voi falimentul. Așteptați să călătorească doar 'familia' în care plătește doar bărbatul. Că și când femeia și copiii sunt de rangul doi. Ar trebui să și inventați o clasă sub-economică pentru ne-bărbați. Doar bărbații albi sau și imigranții? Doar etnicii români? Doar ortodocșii? Doar cu verighetă sau fără? Știți, statistic, cei mai mulți tradiționaliști trăiesc în sărăcie, deci nu merg cu avionul. Știți cine merge, totuși, cu avionul? Familiile moderne-părinți singuri, părinți divorțați, copii crescuți de frații mai mari, copii cu bunici ai căror părinți sunt plecați la muncă și alții asemenea. Aah, nu știați? Păi poate pentru că nu merg cu Tarom. De unde și securea falimentului”, a scris o utilizatoare în secțiunea de comentarii a postării.

”Întrebare, Tarom: de ce soțul plătește? Unul din membrii familiei, nu? Dacă vin cupluri care ies din tiparele standard, gen soție transgender (bărbat-spre-femeie) cu soție cisgender (femeie biologică). Întreb, că noi suntem un asemenea caz (eu și soția).
Edit: dacă ne prezentăm două femei la ghișeu și eu am actele vechi de bărbat, trebuie să va prezint și certificatul de căsătorie? Întreb serios. E deranjant modul vostru de exprimare”, a scris o altă femeie.