MENIU

Tăriceanu NU vrea alianțe: ALDE va merge pe liste proprii la alegerile locale

Președintele ALDE exclude, deocamdată, orice fel de alianțe pentru alegerile locale și spune  răspicat că partidul va merge singur, pe liste proprii. Anunțul a fost făcut de Călin Popescu-Tăriceanu marți seară, în emisiunea „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS. El a mai anunțat și sloganul ALDE pentru alegerile locale din acest an: „Fără incompetenți în funcții publice!”. 

 

Ce dorește Tăriceanu: ALDE, singur la locale. NU vrea alianțe

Despre posibilele alianțe pentru alegerile locale din acest an, Tăriceanu a susținut că cea mai bună variantă pentru ALDE este să candideze pe liste proprii, adică singur, și nu alături de alte partide.

„Mâine (miercuri - n.red.) avem reuniunea Delegației permanente, legat de organizarea alegerilor locale. Mai trebuie sa discutam ceva, simultaneitatea localelor cu parlamentarele. (...) Toate partidele isi fac diferite calcule. Sondajele arata ca PNL este capabil sa obtina majoritate, dar nu absoluta, nu vad acum niciun partid capabil sa obtina majoritate absoluta, adica de 50 plus unul. (...) 

Prima opțiune pe care le-am pus-o colegilor pe masă e să mergem singuri (la alegerile locale - n.red.), așa cum am mers și în 2016 și am intrat și în consiliile locale, și în consiliile județene, și în Parlament. (...) Prima opțiune a noastră e să mergem pe liste proprii. Eu continuu să cred că în România, valorile și principiile liberale trebuie să fie reprezentate de un partid. PNL nu mai e un partid liberal, face parte din familia populară... (...) Acesta e motivul pentru care, pentru noi, cea mai buna soluție pentru noi e sa mergem la alegeri singuri. După aceeea vedem”, a spus Tăriceanu.

Sloganul lui Tăriceanu pentru alegerile locale: „Fără incompetenți în funcții publice!”

Solicitarea străzii după OUG 13 din 2017 „Fără penali în funcții publice” pare să-i inspire, pe rând pe politicienii români. Mai întâi a fost transformată într-o inițiativă cetățenească de USR. În acest an, sloganul pare să-i inspire pe cei de la PSD și ALDE, foști parteneri de guvernare timp de doi ani și jumătate.

În urmă cu două săptămâni, social-democratul Claudiu Manda le cerea colegilor de partid să nu mai susțină „proști în funcții publice”, iar acum liderul ALDE propune un slogan „fără incompetenți în funcții publice”.

„Faptul că venim cu oameni noi nu este o garanție că lucrurile merg bine. Trebuie să fie oameni competenți ca lucrurile să meargă bine. Și de asta, de exemplu, am propus colegilor mei ca sloganul nostru de campanie (pentru alegerile locale - n.red.) să fie `Fără incompetenți în funcțiile publice!` Pentru că într-adevăr corupția ucide, dar prostia ucide și mai rău! Și prostie, slavă Domnului, e berechet!”, a punctat Tăriceanu marți seară la Realitatea PLUS.