MENIU

Tăriceanu dă peste cap planurile lui Dragnea-Vâlcov, OUG 114 ar putea fi blocată

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dă peste cap planurile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Tăriceanu a afirmat, miercuri, că după discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă, este posibil să se renunţe la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru că ar fi "excesivă", iar supataxarea băncilor ar putea fi prorogată.

Tăriceanu susţine că i-a explicat premierului Dăncilă că efectul suprataxei din energie, introduse prin OUG 114, ar putea avea efecte nedorite atât pentru producători, cât şi pentru consumatori. 

"I-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, (...) i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%", a spus Tăriceanu.

Şeful Senatului s-a arătat circumspect şi în privinţa suprataxării băncilor.  "Termenul de intrare în vigoare a OUG nu este iminent, dar e posibilă şi prorogarea termenului. Suntem în această fază a dialogului din care se vor contura solţtiile cele mai potrivite. "

Tăriceanu a precizat că o decizie privind eventuale modificări ale OUG nu este de aşteptat în următoarele zile.

Ordonanţa lui Orlando scumpeşte curentul. Record de energie importată sâmbătă seară

 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu energie Dragnea Vâlcov Dancila