MENIU

Tapioca, o plantă cu beneficii uimitoare

Tapioca este un amidon alimentar popular în alte colțuri ale lumii, însă mai puțin cunoscut la noi în țară. Aceasta este extras din rădăcina de Manioc, rădăcina plantei fiind procesată și apoi transformată în făină, boale sau fulgi de tapiocă. Iată câte beneficii are aceasta asupra organismului!

Tapioca provine din Nord-Estul Braziliei însă aceasta este cultivată în prezent atât în America cât și în Asia sau Africa. Aceast aliment este bogat în vitamina B9, fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 și fibre. Este o sursă excelentă de carbohidrați. Mai mult decât atât, nu conține gluten, fiind recomandată persoanelor cu intoleranță la gluten.

Conform retete.acasa.ro, tapioca este recomandată atât în alimentația copiilor, cât și a adulților.

Deseori, multe persoane o folosesc în special sub formă de perle, la preparare budincilor, cărora li se pot adăuga arome și fructe. De asemenea, făina de tapioca poate fi folosită la prepararea prăjiturilor sau clătitelor.

De ce ar trebui să consumi tapioca? Printre beneficiile aduse de tapioca, aceasta duce la îmbunătăţirea digestiei, a circulaţiei sângelui, reducerea colesterolului, menţinerea sănătăţii inimii, prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului, a malformaţiilor congenitale, protejează densitatea minerală a oaselor și ajută la creşterea numărului de globule roşii din sânge.

Mare atenție! Tapioca este toxică dacă nu este preparată corect deoarece conține cantități mici de glicozide cianogene(cianuri), motiv pentru care nu se consumă niciodată în stare crudă. Trebuie preparată termic foarte bine, pentru a distruge cianurile din conținutul acesteia.

 

Mai multe articole despre:
perle plantă cianuri tapioca