MENIU

Caz revoltător la Timişoara! Un tânăr cu handicap accentuat este vânat de Fisc

Caz revoltător la Timişoara! Un tânăr cu handicap accentuat este vânat de Fisc
<p>T&acirc;năr cu handicap, v&acirc;nat de Fisc</p>

Caz revoltător la Timişoara. Un tânăr cu handicap accentuat este vânat de Fisc pentru suma 537 de lei. După poprirea contului, bărbatul a vrut să îşi ia viaţa. În timp ce tânărul bolnav se zbate să supravieţuiască, înalţi demnitari, precum fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, dator la stat cu peste 73.000 de lei, stau liniştiţi, pentru că nimeni n-are tupeul să-i execute silit. 

Adrian are 33 de ani şi locuieşte într-o locuinţă socială pusă la dispoziţie de primărie. Din cauza afecţiunilor psihice de care suferă, tânărul a obţinut în 2008 certificatul care atestă că are un grad de handicap 2 accentuat. Atunci când Fiscul a preluat baza de date cu datornici de la CJAS, el figura deja, în evidenţe, cu o datorie de 537 lei la Sănătate, motiv pentru care i-a pus poprire pe salariu. Rămas fără bani, Adrian a clacat şi a vrut să se sinucidă.  

Un reprezentant al Casei de Asigurări Timiş a declarat pentru „Adevărul” că datoriile pe care le are Adrian sunt aferente anului 2008, când tânărul nu deţinea certificat de handicap. Voluntarul care îl ajută pe tânăr a încercat să discute cu funcţionarii de la Casa de Asigurări şi de la Finanţe, dar nu a reuşit să se înţeleagă cu nimeni.

În cele din urmă, reprezentanţii Fiscului au transmis un punct de vedere în care au arătat că tot ce pot să facă pentru tânărul cu handicap este să îi eşaloneze plata datoriei. 

Spre comparaţie, fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, are şi el o datorie de 73.000 de lei la Fisc însă nimeni n-a avut tupeul să îi pună proprire pe venituri. "O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităţi, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităţi aiurea", a declarat Teodorovici. 

Mai multe articole despre:
bani handicap Fisc