MENIU

Suspiciuni de fraudă la evaluarea manualelor digitale

<p>Corpul de Control al premierului anchetează lictaţia pentru manualele şcolare</p>

Suspiciuni de fraudă la evaluarea manualelor digitale. Pentru a doua oară, autorităţile au stabilit că Ministerul Educaţiei a greşit modul de atribuire a contractelor pentru noile cărţi electronice. Consiliul pentru Soluţionarea Contestaţiilor a descoperit punctaje umflate nejustificat şi companii depunctate fără o motivare temeinică. CNSC a dat din nou dreptate editurilor în lupta cu Ministerul Educaţiei şi a dispus reluarea procedurii de evaluare.

Elevii de la clasa întâi sunt nevoiţi să înveţe în continuare după manuale vechi de 10-15 ani. Ministerul Educaţiei a greşit încă o dată modul de evaluare a noilor Abecedare digitale.

E pentru a doua oară când Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor, organism care a verificat modul de atribuire a contractelor pentru manualele digitale, a descoperit vicii de procedură.

În prima etapă a licitaţiei CNSC a stabilit că evaluarea manualelor s-a făcut subiectiv, după bunul-plac al evaluatorilor, fapt ce contravine legii. În etapa a doua, experţii au descoperit că unele Abecedare digitale au primit punctaje mai mari decât ar fi meritat, în timp ce altele, cu un conţinut foarte bun, nu erau punctate de evaluatorii Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei e obligat acum să reia, pentru a treia oară, procedura de evaluare şi atribuire a Abecedarelor digitale.

Nici Cristian Mirescu, directorul Centrului de Evaluare care a realizat selecţia manualelor digitale şi nici Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, nu au fost de găsit pentru a explica această situaţie.

Mai multe articole despre:
elevi fraudă suspiciuni manuale digitale