MENIU

Suspectul în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila a fost reținut pentru 24 de ore

Dosar penal deschis în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi. Veşti depre sănătatea sportivilor

Suspectul în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila fac în prezent cercetări în cadrul dosarului penal deschis după ce doi baschetbalişti de la clubul Cuza Sport au fost atacaţi şi au ajuns la spital. Reprezentanţii Clubului spun că atacul a fost fără motiv. 

Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev, principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport, s-a predat autorităților, luni dimineață. Acesta a fost ulterior reținut pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă de omor și tulburarea ordinii publice.

El va fi prezentat judecătorilor Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă. 

Dasaev va pleda nevinovat, pentru că, din punctul lui de vedere, el este de fapt victimă. Avocata sa a precizat că acesta a fost agresat și ”s-a apărat cum a putut”.

Surse din anchetă citate de presa brăileană spun însă că Dasaev ar fi chiar cel care i-ar fi înjunghiat pe ambii sportivi americani. 

Toate detaliile despre dosar, pe Realitateadebraila.net.

În baza filmărilor făcute în barul unde s-a produs incidental, anchetatorii au un grup de suspecţi în cazul baschetbaliştilor atacaţi într-un club din Brăila. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care face cercetări pentru vătămare corporală.

Reprezentanţii clubului Cuza Sport unde sunt legitimaţi baschetbaliştii americani au prezentat primele informaţii din cadrul anchetei desfăşurate de procurori şi spun că sportivii au fost atacaţi fără motiv de un grup mare de persoane, scrie Mediafax.

Unul dintre baschetbalisti sustine ca ar fi fost vorba despre un atac rasist: „S-au luat la cearta cu noi pentru ca sunt negru. Nu am spus nimic!”

„Pentru a clarifica contextul desfăşurării acestui incident, vă prezentăm varianta oficială rezultată în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală. Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în prima instanta, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat sa calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi (aşa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menţionăm ca acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Ţinem sa precizam faptul ca acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionand cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”, se arată în comunicatul clubului Cuza Sport.

Reprezentanţii clubului sportiv brăilean au menţionat că evenimentele relatate au fost prezentate conform rezultatelor anchetei preliminare realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a celor două victime, baschetbaliştii se află acum în afara oricărui pericol, însă rămân internaţi la spitale din Bucureşti şi Brăila pentru a evita apariţia unor complicaţii.

„Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o altă unitate medicală. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul că acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuţit. Joseph este conştient şi se afla în continuare sub îngrijirea medicilor la secţia de Terapie intensivă. Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feţei şi al gâtului, precum şi în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând două perforaţii cauzate de loviturile de cuţit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariţiei unor eventuale complicaţii ulterioare”, au mai spus reprezentanţii Cuza Sport.

Noi dezvăluiri în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila. Ce a declanşat conflictul

După audierea martorilor, Poliţia l-a identificat pe Daniel Gabriel Husein, un interlop local revenit de curând din Spania, drept principal suspect, iar ancheta se află în derulare. Recunoscut pentru brutalitatea sa, cel poreclit "Dasaev" s-a întors în oraş în 2014, după ce a fost condamnat în Spania şi România pentru fapte de proxenetism şi viol. La audieri, el a fost identificat de martori şi de prietenii baschetbaliştilor americani, iar acum este căutat pentru a fi reţinut.

Doi baschetbalişti americani au fost atacați cu cuțite și sticle, într-un club din Brăila