MENIU

Surse: Tudorel Toader a trimis la guvern OUG care-l scapă pe Dragnea de dosar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis la Guvern un draft de ordonanţă de urgenţă privind contestaarea în anulare a tuturor sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători, anunţă Realitatea TV. Unul dintre beneficiari ar fi chiar liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumului. 

Schiţa de OUG obţinută de Realitatea TV are două articole, cu menţiunea că documentul nu ar avea semnătura lui Tudorel Toader, ci a unui secretar de stat din Ministerul Justiţiei.

"Art... (1) Contestaţia în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 litera d, teza 1 C.P.P. împotriva hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate în apel de către complete de 5 judecători ale Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie după intrarea în vigoare a Codului de Procedură Penală şi pentru care termenul de introducere a contestaţie în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuţi de art 427 alin (1) C.P.P., în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

(2) Dacă se admite contestatia în anulare formulata in condiţiile alin (1), cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se suspenda de la data desfiinţării hotărârii a cărei anulare se cere şi până la data pronunţării unei hotărâri ca urmare a rejudecării apelului".

Atac dur la adresa ministrului Toader: ,,Tudorică fără frică îl rezolvă de fapt NUMAI pe Dragnea

Mai multe articole despre:
Dragnea OUG pluş toader referenum