MENIU

Surse: PSD cere bani la rectificarea bugetară - PSD-Cîțu, acord pentru picarea moțiunii

Florin Citu

Conform unor surse, PSD cere bani la rectificarea bugetară iar Florin Cîțu și-a negociat susținerea PSD pentru ca moțiunea de cenzură să nu treacă.

PSD boicotează moțiunea de cenzură, deși a susținut că-l va da jos pe Cîțu. Parlamentarii PSD au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite. Astfel, conducerea Parlamentului nu a reușit nici azi să decidă când va fi dat votul pentru răsturnarea Guvernului Cîțu. Este a doua încercare de acest fel eșuată. Jurnalistul Ionela Arcanu vine cu detalii.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni.

În această şedinţă ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă.

Birourile reunite se vor reuni din nou, luni, de la ora 12,00.

"Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului Permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci, 12. Cvorumul necesar pentrru sedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor Permanente reunite pentru ziua de luni, la orele 12,00", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Alba Iulia.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

Mai multe articole despre:
psd florin citu ludovic orban pnl usr motiune de cenzura