MENIU

Surse: Oprescu prins cu bani marcați de DNA pe care scria MITĂ

<p>Şase profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova, cercetaţi pentru luare de mită</p>

Surse judiciare au declarat pentru realitatea.net că o parte din mita de 25 000 de euro, circa 5.000 de euro, au fost inscripționați de procurorii DNA cu ”mită".

Deși avocatul lui Oprescu spune că banii care au fost găsiți asupra primarului Capitalei erau împrumutați pentru plata unor taxe, surse judicare susțin că o parte din mita de 25 000 de euro, circa 5000 de euro, au fost inscripțioanți de DNA.

Potrivit surselor realitatea.net, că directorul economic al Primăriei București, Mircea Constantinescu, împreuna cu edilul capitalei, pregăteau contracte cu dedicație pe infarastructură care ar fi prejudiciat bugetul cu milioane de euro. Prin reținerea primarului general, aceste fapte au fost stopate.

Oprescu reținut. Surse: DNA și SRI au blocat tunuri de zeci de milioane de euro la PMB

Sorin Oprescu nu a ținut cont de informările SRI. Printre atoritățile care au beneficiat de informări s-a numărat Primaria Capitalei,  Sorin Oprescu fiind singurul primar din București cu dreptul legal de a primi aceste informări, în scopul prevenirii faptelor de coruptie. 

”Cu toate că acesta a fost informat în ultima vreme cu privire la vulnerabilitățile din Primarie, autoritățiele încercând să prevină anumite fapte de corupție, Oprescu a fost prins in flargrant luand mita,” au spus sursele judicare pentru realitatea.net.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut noaptea trecută de DNA, în timp ce primea drept mită 25 000 de euro. Procurorii DNA notează în comunicat că Oprescu a aderat în 2013 la un grup organizat din cadrul Primăriei București,  edilul primind 10 % din valoarea contractelor pe care operatorii economici le încheiau cu Primăria. Acesta ar fi fost denunțat de patru denunțători, anunță Realitatea TV. Suma de 25 000 de euro făcea parte dintr-o tranșă totală de 60 000 de euro a mitei, se arată în comunicatul DNA.

Mai multe articole despre:
DNA flagrant Sorin Oprescu