MENIU

SURSE: Întâlnire de taină între foști PDL-iști - Negocieri secrete pentru Cîțu

Întâlnire de taină la un restaurant de lux din Capitală

Bogații României s-au strâns la un restaurant de lux de pe malul Lacului Herăstrău unde, potrivit unor surse, au pus la cale un plan pentru preluarea Partidului Național Liberal. Majoritatea mesenilor prezenți la "cina cea de taină" sunt vechi susținători ai fostului președinte Traian Băsescu, în vechiul PDL.

Nu mai puțin de 2 miliarde de euro! Atât ar însuma averile celor prezenți la aceeași masă la un restaurant din Herăstrău. Dincolo de motivul oficial al întâlnirii, acela de a celebra ziua uneia dintre soțiile celor prezenți, sursele Realitatea PLUS spun că scopul cinei festive a fost unul mult mai important: un puci organizat de foști reprezentanți de seamă ai vechiului PDL pentru a pune mâna pe putere în Partidul Național Liberal. Liderul operațiunii de "schimbare la față" ar fi nimeni altul decât Adriean Videanu, fostul ministru al lui Traian Băsescu și al fostului premier Emil Boc. 

Pe lângă George Copos, Adrian Severin sau Adriean Videanu, la masa bogaților au mai fost prezenți și Radu Berceanu, Radu Timiș și Raul Doicescu.

Jurnalistul Realitatea PLUS, Laureanțiu Botin, a comentat pe larg întâlnirea de taină și posibilele motive pentru care s-au reunit unii dintre cei mai puternici afaceriști. Faptul că în această perioadă se duce o luptă internă în PDL și ca în plus în curând ar urma să vină fonduri europene importante prin programul PNRR ar putea să fie un motiv de reactivare pentru mulți dintre vechii PDL-iști.

"Vorbim de niște oameni de afaceri care au nevoie de infuzie de capital în afacerile lor: Radu Berceanu, Adrian Severin, omul care a fost izolat în Parlamentul European, condamnat definitiv și a ieșit din pușcărie. Bebe Ionescu, fostul cuscru, tatăl lui Sida, domnul Copos a intrat la faza cu transferurile la pușcărie dar și-a trântit instant în nordul Bucureștiului o clădire de birouri de 20 de etaje pe care a terminat-o într-un an. Tată lor este Videanu, domnia să are niște implicări în dosare interesante, cu Romgaz. 

Ei au disimulat toată povestea asta într-un restaurant în care îi putea vedea toată lumea. Nu cred că a fost o întâmplare. Cineva a dat pontul să apară toată povestea asta că să arate cuiva, să trimită un semnal că grupul celor 2 miliarde "suntem aici". Ei nu au fost niciodată blat cu PSD-ul ei pe partea asta de centru-dreapta și-au făcut afacerile", a comentat Laurențiu Botin în cadrul emisiunii 100%.

Prezentă în cadrul emisiunii, jurnalista Marinela Mititelu a reamintit și ea istoria prin care vechiul PDL a fost integrat în actualul PNL:

"În 2014 PDL fuziona cu PNL. După ce liberalii i-au primit în partidul lor pe cei care erau foarte huliți de popor, tăiaseră pensii, praful se alegea. După ce i-au băgat în casă, că poporul să uite de PDL, de moștenirea Băsescu, la 7 ani distanță iată ce se întâmplă: foștii PDL-iști reformează PNL-ul. Cine sunt cei care fac reforma în PNL? Fost PDL-iști. CUm de a ajuns PNL în această situație, să fie reformat din interior de foștii PDL-iști? Ce revoluție e asta? E un război pe care nu l-am mai văzut până acum. În prag de congres un partid se sfâșie la scenă deschisă", a comentat Marinela Mititelu.

Cine a participat la întâlnirea de taină de la restaurantul de lux:

ADRIEAN VIDEANU
- Fost ministru al economiei
- Fost primar al Capitalei
- Judecat pentru înțelegeri cu Ioan Niculae pentru prețul gazului, dosar cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro
- Apropiat al lui Traian Băsescu
- Afaceri imobiliare, prelucrarea pietrei naturale și exploatarea și prelucrarea marmurei

GEORGE COPOS
- Numeroase contracte cu statul
- Condamnat în dosarul Transferurilor la 3 ani și 8 luni de închisoare
- Condamnat în dosarul Loteria la 4 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscala de 1 milion de euro
- Fost parlamentar și fost viceprim-ministru în cabinetul Tăriceanu
- Avere evaluată la peste 155 milioane de euro cu afaceri în domeniul imobiliar, deține 7 hoteluri


ADRIAN SEVERIN
- Fost eurodeputat
- Acuzat că a acceptat să primeasă 10.000 de euro pentru a promova amendamente în Parlamentul European
- Fost ministru de Externe


RAUL DOICESCU
- unul dintre cei mai mari constructori din România
- avere estimată (2011)- 20 milioane euro
- firma fiului său ar fi pus mâna pe 3.000 de hectare de la stat


RADU BERCEANU
- Fost ministru al Transporturilor
- Implicat în scandalul Sun Oil
- Firma sa e abonată la contracte cu statul