MENIU

Summit UE: Merkel nu exclude posibilitatea întârzierii planului european de relansare post-COVID

Mekel: Este posibil să nu se ajungă duminică la un acord asupra planului de relansare post-coronavirus

Cancelarul federal german Angela Merkel a estimat drept ''posibil'' ca cei 27, reuniţi de vineri la Bruxelles, să nu ajungă la un acord duminică asupra planului de relansare post-coronavirus, asupra căruia se menţin divergenţe profunde, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres. 

"Există multă bunăvoinţă (...), însă este de asemenea posibil ca astăzi (duminică) să nu se ajungă la niciun rezultat", a declarat Merkel la sosirea la summit pentru o nouă zi de negocieri pe care ea a calificat-o drept "decisivă". "Nu pot spune nici acum dacă va fi găsită o soluţie", a insistat cancelarul german.

După 2 zile de summit, în care nu s-a putut ajunge la un compromis, cei 27 de lideri ai UE au decis să prelungească programul și să se reîntâlnească duminică la prânz.

Discuţiile s-au împotmolit în special din cauza exigenţelor ridicate de ţările aşa-numite "frugale", din grupul cărora fac parte Olanda, Austria, Danemarca şi Finlanda.

Aceste state susţin acordarea unui volum cât mai mic de credite nerambursabile pentru ţările afectate mai grav de epidemia de coronavirus.

Mai multe articole despre:
merkel summit ue johannis romania germania.covid virus