MENIU

SUMA FABULOASĂ pe care Yahoo i-a plătit-o directorului operaţional pentru a-l putea CONCEDIA

SUMA FABULOASĂ pe care Yahoo i-a plătit-o directorului operaţional pentru a-l putea CONCEDIA

Fostul director operaţional al Yahoo Henrique De Castro a primit un pachet financiar în valoare de 58 de milioane de dolari, în cea mai mare parte acţiuni, în luna ianuarie, când a fost concediat, potrivit unui document transmis de compania americană bursei din Statele Unite.

Pachetul financiar de concediere al lui de Castro era de 17 milioane de dolari în octombrie 2012, dar valoarea acestuia a urcat rapid odată cu creştere acţiunilor companiei.

Suma primită de fostul director operaţional la plecare este deosebit de generoasă, având în vedere că acesta a lucrat la Yahoo doar 15 luni, potrivit CNN.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, i-a cerut lui de Castro să plece în ianuarie, aparent din cauza eşecului acestuia de a creşte veniturile din publicitate ale companiei.

De Castro, anterior unul dintre directorii Google, la fel ca Mayer, nu a încasat şi bonus pentru anul trecut, întrucât board-ul responsabil de acordarea acestora a considerat că "nu a întrunit criteriile de performanţă".

Fostul director a primit pentru 2013 salariu de 600.000 de dolari, în timp ce acţiunile acordate şi dreptul de a cumpăra titluri Yahoo la preţ preferenţial i-au crescut pachetul salarial pentru anul trecut la 11 milioane de dolari.

Yahoo a anunţat o creştere modestă a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, în timp ce profitul net al companiei americane a scăzut cu 20%, la 311,6 milioane dolari.

Mai multe articole despre:
director bani yahoo concediere Henrique De Castro