MENIU

BAC 2016 Subiecte FILOSOFIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte FILOSOFIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC
<p>BAC 2016 Subiecte şi barem FILOSOFIE</p>
<p>BAC 2016 Subiecte şi barem FILOSOFIE</p>
<p>BAC 2016 Subiecte şi barem FILOSOFIE</p>

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 proba la alegere FILOSOFIE. Vineri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din materiile: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie. Examenul va începe la ora 9:00 şi va dura 3 ore. În acest articol, puteţi consulta modele şi bareme pentru subiectele de la Filosofie, aşa cum au fost propuse de Ministerul Educaţiei.

BACALAUREAT 2016 subiecte Filosofie. Aşa cum v-am obişnuit, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, vom publica, în timp real, SUBIECTE şi BAREM pentru probele la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit - geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie. Undeva în jurul orei 15:00, subiectele şi baremul vor fi publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

- dacă v-ați întrebat la ce anume folosește FILOSOFIA, EDU.ro ne răspunde:

Locul acestei discipline în liceu este justificat de nevoia formării la elevi a propriului sistem de valori, a
dezvoltării gândirii critice, a valorificării superioare a potențialului cognitiv şi orizontului cultural structurat în anii anteriori de studiu.

Aceste finalități sunt realizate prin intermediul următoarelor dimensiuni ale Filosofiei, ca disciplină:

• dimensiunea explicativ-informativă, vizând însuşirea cunoştințelor şi conceptelor fundamentale ale marilor domenii ale filosofiei;

• dimensiunea normativă, referitoare la însuşirea principiilor referitoare la drepturile omului precum şi a unor principii şi norme etice;

• dimensiunea interogativ-reflexivă şi valorizatoare, care are în vedere dezvoltarea competențelor specifice gândirii critice (creatoare, flexibile, interogative, deschise);

• dimensiunea practică, urmărind depăşirea simŃului comun în perceperea realităŃii în genere, în particular în perceperea realității sociale, asimilarea unui aparat conceptual care să permită o
întemeiere rațională a deciziilor şi comportamentelor.

 - EDU.ro va oferi BAREMUL de corectare la Filosofie în jurul orei 15.00. Imediat, îl vom prelua și îl vom publica aici pentru ca toți elevii să își poată calcula estimativ nota. Situația este valabilă pentru toate probleme susținute azi. Toate BAREMELE vor fi pe Realitatea.net

- imediat ce subiectele vor fi disponibile, le vom oferi aici, pe site. toate subiectele la celelalte probe la care se susțin azi examene vor fi publicate pe Reaitatea.net de colegii noștri care lucrează în paralel. Le găsiți în linkurile de mai jos.  

- avem o adresă de mail la care așteptăm mesaje voastre este vorba despre martorocular@realitatea.net. Așteptăm acolo reacțiile voastre după examen, eventuale poze cu subiectele - toată lumea dorește să le vadă, sau mesaje care reclamă eventuale nereguli de organizare a examenelor.

- Examenul a început. Urăm succes tuturor elevilor aflați acum în sălile de examen. Au trei ore la dispoziție pentru a termina cu succes toate testele la BAC 2016. Apoi, mai rămân doar rezultatele. Acestea vor fi afișate pe 12 iulie la avizierul școlilor, pe EDU.ro și pe Realitatea.net.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. În acest articol, ne vom concentra exclusiv pe SUBIECTE şi BAREM pentru proba la alegere FILOSOFIE. Restul probelor vor fi acoperite pe tot parcursul zilei de site-ul nostru, www.realitatea.net, cu articole dedicate acestei probe, în care vom face UPDATE LIVE cu informaţii noi.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. Examenul va începe, ca de obicei, la ora 9:00 şi va dura 3 (trei) ore.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE şi BAREM pentru proba la alegere FILOSOFIE. Subiectele si baremul pentru examenul de BACALAUREAT 2016 vor fi publicate, în timp real, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, urmând ca, în jurul orei 15:00, subiectele şi baremul să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

În fişierele ataşate la sfârşitul acestui articol puteţi vedea care sunt subiectele şi baremul de corectare pentru proba scrisă la Filosofie. Pentru a le accesa, trebuie să daţi click pe fiecare fişier în parte.

Şi, pentru a vă face o idee despre subiectele care ar putea să vă pice la examenul de vineri de la Filosofie, iată un exemplu extras din sursa citată:

Citiți, cu atenție, textul de mai jos:

(...) într-adevăr, eroarea nu este doar o nega ie, ci o priva ie, adică lipsa unei cunostin e anumite ce ar trebui, într-o privin ă, să se afle în mine (...). Apoi, întorcându-mă mai mult către mine și cercetând ce sunt greșelile mele (care singure dovedesc o anumită nedesăvârșire în mine) bag de seamă că ele atârnă de două principii întâlnite la un loc, anume de facultatea de a cunoaște, care e în mine, și de facultatea de alegere, ori libertatea arbitrului, cu alte cuvinte de intelect și totodată de voință (%). (R. Descartes, Medita ii despre filosofia primă)

Răspundeți următoarelor cerințe:
1. Menționați, pe baza textului dat, două caracteristici ale erorii. 4 puncte
2. Evidențiați, în aproximativ o jumătate de pagină, o corelație existentă între termenii intelect și voință. 10 puncte
3. Formulați un punct de vedere personal referitor la actualitatea perspectivei filosofice prezentată în textul dat. 6 puncte

Cum vi se pare? Greu? Uşor?

BAC 2016 Subiecte BIOLOGIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte CHIMIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte ECONOMIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte FIZICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte GEOGRAFIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte INFORMATICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte LOGICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte PSIHOLOGIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte SOCIOLOGIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei la BAC

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte şi barem Filosofie. Calendarul examenului de Bacalaureat 2016 - PROBA SCRISĂ:

4 iulie2016 - Limba si literatura româna – proba E)a) – proba scrisă
5 iulie 2016 - Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisă
6 iulie 2016 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă
8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – proba scrisă
12 iulie 2015 - AFIŞAREA REZULTATELOR pentru examenul de BACALAUREAT 2016 (până la ora 16:00) pe EDU.RO
12 iulie 2015 - Depunere CONTESTAŢII (orele 16:00 – 20:00)
13 -15 iulie 2015 - Rezolvare CONTESTAŢII

REZULTATELE FINALE ale examenului de BACALAUREAT 2016 se vor afişa în data de 16 IULIE.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. În cele ce urmează, puteţi consulta modele şi bareme pentru subiectele de la Filosofie, aşa cum au fost propuse de Ministerul Educaţiei. Acestea sunt în acest material atât ca fişierele foto, cât şi ca ataşamente de tip .pdf la finalul acestui articol. Pentru a le vedea, indiferent de forma aleasă, daţi un simplu click pe ele.

BACALAUREAT 2016 subiecte şi barem pentru proba la alegere Filosofie. Iată care sunt cele mai importante REGULI pentru examenul de BACALAUREAT 2016:

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. Toate sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate, în acelaşi mod, şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica SUBIECTELE şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. Extrem de important este faptul că, potrivit metodologiei de examen, candidaţii NU pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio. Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din examen şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Filosofie. Absolvenţii de liceu promovează EXAMENUL DE BACALAUREAT 2016 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Lucrările scrise ale candidaţilor la BACALAUREAT pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum si consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obtinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2016 subiecte şi barem pentru proba la alegere Filosofie. A doua sesiune a examenului de BACALAUREAT 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate să se desfăşoare în perioada 18 - 22 iulie.

Astfel, în 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august, vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată, în 23 august, de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele REZULTATE vor fi afişate în 29 august, până la ora 16:00, iar CONTESTAŢIILE vor fi depuse între orele 16:00 şi 20:00. În 30-31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

În fişierele ataşate acestui articol, puteţi consulta modele SUBIECTE şi BAREM pentru proba la alegere FILOSOFIE, aşa cum au fost propuse de Ministerul Educaţiei.

Reamintim că SUBIECTELE şi BAREMUL pentru proba la alegere Filosofie vor fi afişate în acest articol imediat ce vor fi făcute publice, urmând ca, undeva după ora 15:00, să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.