MENIU

Subiecte BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII-a susţin proba la Limba şi Literatura Română

<p>Subiecte BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII-a susţin proba la Limba şi Literatura Rom&acirc;nă</p>

Subiecte BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII susţin astăzi prima probă scrisă din cadrul examenului de BACALAUREAT, la Limba şi Literatură Românii. REALITATEA.NET vă oferă, în timp real, toate informaţiile despre subiectele, baremul de corectare şi rezultatele de la BACALAUREAT 2015.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Luni, 29 iunie, elevii de clasa a XII-a susţin proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2015. Absolvenţii au intrat în sală la ora 8.30, iar subiectele au ajuns la aceştia la ora 9.00. Examenul durează 120 de minute.

Barem Bacalaureat 2015. Subiecte Limba și literatura română la BAC 2015

Subiecte BACALAUREAT 2015. Examenul de BACALAUREAT, continuă marţi, 30 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă. Pe 1 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Subiecte BACALAUREAT 2015. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie

Rezultatele la BACALAUREAT 2015 vor fi afişate pe 7 iulie (până la ora 12:00). Data de afişare a notelor era, iniţial, 6 iunie, însă Ministerul Educaţiei a decis că lucrările să fie corectate în alte judeţe.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Prime Time News", la Realitatea TV, că decizia fără precedent, dar aplicată conform metodologiei de organizare din 2011, de a corecta lucrările la examenul de bacalaureat în alte judeţe, decât cele în care au fost date de elevi, va elimina orice fel de suspiciune în privința rezultatelor.

"Așa cum v-am precizat, deja îmi exprim speranța unor rezultate bune la Bacalaureat, care cred că nu aș vrea să fie umbrite de eventuale suspiciuni. Această măsură poate să înlăture tocmai acea suspiciune. Procedura de corectura face parte încă din 2011, din metodologia de organizare. Sunt țări precum Franța, Spania, Marea Britanie, Lituania, Slovenia care au această procedură de corectare a lucrărilor în alte departamente. Elevul nu e afectat pentru că nu e interesat unde este corectată lucrarea. Nici profesorul de ce lucrări corectează. Întotdeuna contestațiile s-au judecat în alte județe. Acest lucu va putea să elimine eventuale suspiciuni. Procedura de alocare pe centre de evaluare este una secreta. Însă, pot să vă spun criteriile: se va ține seama de capacitatea de corectare din fiecare centru de examen și se vor îmbina numărul de lucrări cu capacitatea de corectare. Vom avea un criteriu regional în așa fel încât singurul lucru care poate fi de interes pentru elev e că a prelungit cu o zi perioada de corectură. Salvând această zi, din perioada de soluționare a contestațiilor, primele rezultate se vor afișa pe 7 iulie, iar cele finale pe 10 iulie", a explicat ministrul Educației.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au început luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limbă și literatura română (proba E)a).

Subiecte BACALAUREAT 2015. 168.945 de candidați s-au înscris la BAC

Subiecte BACALAUREAT 2015. Un număr de 168.945 de candidați s-au înscris în vederea susținerii examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, dintre aceștia 143.949 de candidați (76,89%) provin din promoția curentă, iar 24.996 de candidați (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, candidații înscriși pentru a participa la această sesiune a Bacalaureatului sunt distribuiți astfel: 163.462 — zi, 2.943 — seral și 2.540 — frecvență redusă.

Prima sesiune din acest an a examenului național de Bacalaureat a început luni, 8 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba s- a desfășurat pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie a avut loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale s-a încheiat cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată în perioada 22 și 26 iunie.

Subiecte BACALAUREAT 2015 - Calendarul examenelor

25 - 29 mai: Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

8 - 10 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

15–19 iunie: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

22-26 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

29 iunie: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

30 iunie: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

1 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

3 iulie: 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8-9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie: Afişarea rezultatelor finale

Subiecte BACALAUREAT 2015. Camerele video de la BAC vor înregistra şi audio

Subiecte BACALAUREAT 2015. În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de maturitate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că o parte dintre camerele video de la BAC-ul din această vară vor înregistra şi audio.

„5% dintre camerele video de la BAC-ul de anul acesta va înregistra şi audio. Există recomandarea Ministerului de a implementa şi sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea”, a spus acesta.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Metodologia de organizare a Bac-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Subiecte BACALAUREAT 2015. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Citiţi şi alte ştiri despre examenul de BACALAUREAT 2015:

BACALAUREAT 2015. Astăzi încep probele scrise. Când se afişează rezultatele

BACALAUREAT 2015. Subiecte la Limba Română. Tot ce trebuie să știi despre Bac 2015

Bacalaureat 2015. Regulile examenului. Ce trebuie să știe elevii când susțin probele la BAC 2015

Cum explică ministrul Educației decizia de a corecta lucrările la bacalaureat în alte județe