MENIU

SUA nu sunt de acord cu atacurile în interiorul Rusiei: ”Furnizăm Ucrainei echipamentul şi pregătirea necesare pentru a-şi recupera teritoriul”

Casa Albă a declarat că Statele Unite continuă să colecteze informații cu privire la rapoartele referitoare la atacul cu drone din Moscova. Totodată, s-a subliniat din nou că Washingtonul nu susține atacurile în interiorul Rusiei și își concentrează eforturile în sprijinul Ucrainei pentru a-și recăpăta întregul teritoriu.

”Am văzut ştirile şi încă adunăm informaţii despre ce s-a întâmplat. Ca principiu general, noi nu susţinem atacurile în interiorul Rusiei”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de Reuters. 

Oficialul american a adăugat că Washingtonul este ”concentrat pe a furniza Ucrainei echipamentul şi pregătirea necesare pentru a-şi recupera teritoriul lor suveran”. Reprezentantul preşedinţiei americane s-a referit şi la atacurile ruse asupra Kievului, oraş lovit de drone şi rachete de 17 ori în luna mai.

La primele ore ale zilei de marți, Rusia a declarat că opt drone au vizat zonele civile din Moscova și din împrejurimi, unde trăiesc aproximativ 21 de milioane de oameni. Totuși, s-a menționat că dronele au fost fie doborâte, fie deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale.

Un oficial ucrainean a respins acuzația că Ucraina ar fi direct implicată în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a menționat că Kievul se bucură de astfel de evenimente.

”Evident, suntem mulţumiţi de ce vedem şi prognozăm o creştere a numărului atacurilor. Dar, desigur, nu avem nicio legătură în mod direct cu asta”, a spus consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.  

Mai multe articole despre:
sua ucraina razboi ucraina casa alba