MENIU

SUA au admis că talibanii dețin acum o ”cantitate substanțială” de echipament militar american VIDEO

Talibanii au preluat controlul în Afganistan

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a admis, marți, că talibanii au intrat în posesia unei cantități substanțiale de echipament militar american, după preluarea puterii în Afganistan. 

”O cantitate substanţială de arme a căzut în mâinile talibanilor şi, evident, nu credem că ni le vor înapoia de bună voie”, a spus oficialul american într-o conferință de presă, la Casa Albă, după ce a fost întrebat despre echipamentele militare americane din Afganistan.

Precizarea vine după ce, în urmă cu două zile, talibanii au difuzat o înregistrare video în care defilau în jurul unor elicoptere americane modelul ''Black Hawk'' ale armatei afgane pe aeroportul din Kandahar (sud).

This would sure appear to be the Taliban perusing Black Hawk helicopters at Kandahar Airfield. Just weeks ago, U.S. officials highlighted the U.S. sending the Afghan air force more Black Hawks as a sign of continued support. https://t.co/jX6jt5PG1r

— Dan Lamothe (@DanLamothe) August 14, 2021

”Aceste elicoptere nu au fost date talibanilor. Au fost date forţelor afgane, la cererea preşedintelui Ashraf Ghani”, a precizat Sullivan.
Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA a punctat că Joe Biden ”a făcut alegerea” de a răspunde acestei cereri, fiind în acelaşi timp conştient de riscul ca dispozitivele să cadă în mâinile talibanilor, potrivit Agerpres.

Citește și: ”Răsturnare de situație în Afganistan. Prim-vicepreședintele Amrullah Saleh spune că este liderul legitim al țării și cere rezistență în fața talibanilor”