MENIU

STUDIU - S-a descoperit motivul apariției cheagurilor de sânge pentru vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson - Cum poate fi oprită reacția

Vaccin

Cercetătorii germani au descoperit în sfârșit care este motivul pentru care se formează cheaguri de sânge în urma vaccinării cu AstraZeneca dar și cu vaccinul Johnson & Johnson.

Cercetătorii din Germania efectuează teste încă din luna martie pentru a afla care e motivul formării cheagurilor de sânge după vaccinare în cazul anumitor persoane. Se pare că un studiu recent a descoperit că este vorba despre vectorii adenovirus pe care ambele vaccinuri cu probleme îl utilizează pentru a da naștere proteinei spike a virusului covid19.

Vaccinurile trimit aceasta proteină chiar în nucleul celulei și apoi părți din proteină se îmbină sau se despart, creând versiuni mutante ce nu sunt capabile să se lege de membrana celulară unde are loc imunizarea.

Proteinele mutante sunt secretate de celule în corp și declanșeazp cheaguri de sânge la una din 100.000 de persoane, conform teoriei cercetătorilor germani.

Diferența între aceste vaccinuri și cele produse de Pfizer și Moderna, care utilizează tehnologia ARNm, este că acelea nu pătrund niciodată în nucleu.

Soluția descoperită de cercetătorii din Germania constă în modificarea de către dezvoltatorii vaccinurilor a secvenței proteinei spike pentru a preveni divizarea sa. Producătorii au luat deja legătura cu cercetătorii pentru a cere îndrumări și caută modalități prin care să își adapteze serul.