MENIU

Studiu: Pe ce au cheltuit românii, ZILNIC, peste 7,5 milioane de euro

Românii au prins gustul cumpărăturilor online, iar rezultatele pe anul care tocmai s-a încheiat i-au surprins până şi pe cei mai importanţi actori din piaţa e-commerce. Aproape 3 miliarde de euro au cheltuit românii în 2017, iar suma include doar cumpărăturile fizice, nu şi plăţi pentru servicii, facturi la utilități, bilete, vacanțele, rezervările hoteliere şi altele.

Valoarea cumpărăturilor online a ajuns, în 2017, la 2,8 miliarde de euro, cu peste 40% mai mult decât în 2016, când s-au înregistrat 1,8 – 2 miliarde de euro. Acest lucru ar însemna că românii au cheltuit, în medie, 7,67 milioane de euro, pe zi, pentru cumpărături prin internet, potrivit cifrelor și estimărilor principalilor jucători din comerțul electronic românesc, împreună cu GPeC.

Creșterea de aprox. 40% de la un an la altul este una din cele mai mari creșteri la nivelul Uniunii Europene. În baza acestor rezulltate, mai arată studiul. cota de piaţă a e-commerce-ului în totalul pieţei de retail a crescut de la 4% la 5,6%. Chiar dacă procentul este încă mic comparativ cu țările dezvoltate, dinamica creșterii poate face ca în scurt timp distanţa să se micşoreze semnificativ. 

Ritmul și potențialul de creștere care ne poate duce până în 2020 la o piață de peste 5 miliarde de euro”, apreciază  Andrei Radu, Founder & CEO GPeC. 

GPeC este, de 13 ani, un important eveniment de e-commerce din România care, printre altele, centralizează datele și publică anual  raportul oficial al pieței românești de comerț electronic. 

 

 

Mai multe articole despre:
euro online e-commerce