MENIU

Studiu: Anotimpul în care te naști îți afectează personalitatea

<p>Anotimpul, mai important dec&acirc;t astrele?</p>

Cercetări recente arată că anotimpul în care se naște o persoană are o influență semnificativă asupra posibilității de a determina anumite date de temperament care pot duce la o tulburări afective specifice, așa cum a reieșit dintr-un studiu prezentat la Congresul de la Berlin al Colegiului European de Neuropsihofarmacologie.

În mod tradițional, anotimpul în care se naște o persoană a fost asociat cu anumite trăsături de personalitate și s-a căutat explicarea acestei asocieri prin diferite justificări folclorice, cum ar fi de pildă prin astrologie.

Acum, un grup de cercetători de la Budapesta a prezentat un studiu care face legătura dintre anotimpul nașterii și temperament,  scrie Agerpres.

Potrivit șefei grupului de cercetare, Xenia Gonda de la Departmentul de Sănătate Mentală Clinică și Teoretică a Universității Semmelweis din Budapesta, studiile biochimice au arătat că anotimpul nașterii influențează anumiți neurotransmițători precum dopamina sau serotonina, cu efecte detectabile chiar și la maturitate.

Mai multe articole despre:
naştere astrologie anotimp