MENIU

TU DECIZI. Dosar de candidat: Alin Nica, liberalul traseist care a ajuns candidat pe listele celui pe care îl desființa

TU DECIZI. Dosar de candidat: Alin Nica, liberalul traseist care a ajuns candidat pe listele celui pe care îl desființa

Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Alin Nica, liberalul traseist care a ajuns candidat pe listele celui pe care îl desființa cu câțiva ani în urmă. Protagonist în centrul mai multor scandaluri politice, cu o avere impresionantă și o influență pe măsură, ne cere acum ștampila pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Timiș. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Alin Nica este candidatul susținut de Alianța Dreapta Unită pentru încă un mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. El intră în luptă împotriva lui Alfred Simonis, susținut de Coaliție în această funcție în ciuda protestelor lui Alin Nica, care spera să fie susținut de liberali. În urma scandalului în care a afirmat că, citez, „mai bine îmi tai o mână decât să semnez o candidatură a domnului Simonis”, liberalul a fost demis de la șefia filialei PNL din județ, așa că și-a negociat susținerea unei alte alianțe.

A trecut fără să stea pe gânduri în tabăra lui Ludovic Orban, despre care cu doar trei ani înainte spunea că „Îi recomand să fie mai atent cu cine se asociază, pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal”. Tot în 2021, se lepăda de Orban, spunând „Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”.

Imediat, anunțul susținerii lui a stârnit însă un nou scandal, de această dată în USR, după ce liderul filialei din Timiș, vicepreședinte al Consiliului Județean, a anunțat că nu îl va susține pe Nica. Fostul liberal a fost cercetat de ANI pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, însă dosarul a fost clasat.

A fost acuzat că, deși conduce un întreg județ, petrece doar câteva ore pe zi în birou și că rudele sale fac combinații imobiliare în comuna în care a fost primar timp de 16 ani. De altfel, potrivit declarației sale de avere, deține nu mai puțin de 14 terenuri cu o suprafață totală de peste 40 de hectare, 4 case, un apartament și două mașini.

În plus, anul trecut a decontat din banii statului cheltuieli de deplasare în valoare de peste 30.000 de euro.

TU DECIZI. Dosar de candidat: Vasile Dîncu, membrul din caracatița de la Cluj care se vrea europarlamentar

Mai multe articole despre:
tu decizi dosar de candidat alin nica