MENIU

Strigăt DISPERAT după ajutor al unui bolnav de cancer: Nu înțeleg de ce nu se poate...

Bolnav

Un bărbat de 54 de ani din Craiova, care suferă de o boală cumplită, cere cu disperare ajutor. Acesta nu se poate opera, deși boala sa avansează de la o zi la alta, din cauză că a fost plasat în carantină. Primul test Covid i-a ieșit pozitiv, dar alte două sunt negative. Nici așa, nu poate fi primit în spital, relatează Realitatea PLUS.

Vasile Buzatu, în vârstă de 54 de ani, locuieşte în Craiova, la femeia care l-a angajat în urmă cu câțiva ani. A fost însă depistat cu o boală cruntă şi de aproximativ 8 luni face citostatice. Medicii au decis că are nevoie urgentă de o operație.

"Trebuie urgent să mă operez și trebuia să fiu acolo, la spital, de acum vreo trei zile. Și îmi este mare teamă că până pe data de 28 se agravează situația mai tare. Nu înțeleg de ce nu se poate. Nu înțeleg", povestește bărbatul.

Drama acestuia este cu atât mai mare, cu cât primul test Covid făcut i-a ieșit pozitiv. A fost plasat 14 zile în carantină, iar asta a însemnat amânarea operației. Bărbatul a repetat însă testele la o clinică privată, iar alte două au avut rezultat negativ. Potrivit legialației, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a menținut carantina.

"Am făcut analize precum și un test pentru că acestea sunt regulile. Testul mi-a ieșit pozitiv, deși nu am mers decât la clinica unde fac citostaticele și nu am ieșit din curte de la domiciliu, de multe luni de zile. După câteva zile, am repetat testul la o firmă particulară cu bani, iar testul mi-a ieșit negativ. Am încercat să anulez carantina, dar nu am reușit chiar dacă acum sunt negativ", spune acesta.

"Cancerul este în fiecare minut o urgență și dacă nu-i dai ce-i trebuie, cu siguranță, decesul este imediat, iminent", atrage atenția Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer.

Și nu este singurul bolnav de cancer aflat într-o situație disperată. Cel puțin 20 de pacienți de la Spitalul Oncologic Fundeni n-au primit citostastice în ultimele 10 zile și au fost amânați pentru săptămâna viitoare. În același timp, alți 30 de pacienți cu același diagnostic crunt au primit un alt tratament.

Citește și Criza de citostatice de la Institutul Oncologic, la un pas de rezolvare. Informații de ultimă oră