MENIU

Streinu-Cercel, despre cum influenţează frigul răspândirea coronavirusului. Ce ne poate salva ACUM

Streinu-Cercel, despre cum influenţează frigul răspândirea coronavirusului. Ce ne poate salva ACUM

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", din Capitală, a venit cu o veste bună spunând că frigul de afară ar putea limita răspândirea infecţiei cu COVID-19. Medicul tras din nou un semnal de alarmă despre măsurile de igienă pe care trebuie să le respectăm cu sfinţenie pentru a ţine coronavirusul departe.

"Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul", a spus Adrian Streinu Cercel. Acesta a susţinut, într-o intervenţie la un post TV, că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

”Se pare că acestui virus nu îi place frigul”, a spus Streinu-Cercel. 
Întrebat cum influenţează răcirea climei răspândirea noului coronavirus, Adrian Streinu-Cercel a afirmat că ”influenţează în bine din două considerente”. 

”Primul este că, dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a explicat Streinu-Cercel.

 

 

 

Mai multe articole despre:
temperaturi coronavirus adrian streinu cercel