MENIU

STENOGRAMELE ASF-CARPATICA. Daniel George Tudor: "Informaţia era că trebuia să fiu scos"

Daniel George Tudor, fostul vicepreşedinte ASF, despre stenogramele apărute în Dosarul ASF-CARPATICA

STENOGRAME ASF-CARPATICA. Noi dezvăluiri în dosarul "ASF - CARPATICA". Stenogramele din dosar dezvăluie cum o aripă a PNL a vrut să împiedice adoptarea ordonanţei de urgenţă care avea scopul de a înlocui vechea conducere a ASF. În acest dosar, fostul şef al ASF Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv pentru favorizarea infractorului şi influenţarea unor declaraţii.

Daniel George Tudor, fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a comentat, la Realitatea TV, stenogramele în care apare numele său.

"În primul rând, sunt de acord cu afirmaţia primului ministru că probabil structura trebuia construită, cu toate că la momentul respectiv noi am semnalat că nu sunt multe structuri de genul acesta. Erau iniţial 17 membri, iar apoi a fost restructurată prin Ordonanţă de Guvern la 11 şi apoi la 9 membri, deci trei restructurări prin Ordonanţă de Urgenţă. Numai Ministerul Finanţelor era iniţiatorul acestora şi a dus la reducerea numărului drastic al membrilor.

Erau trei structuri, înainte totalul membrilor Consiliului de Administraţie era de 21, s-a ajuns la 9 membri.

A fost dezbatere în Camera Inferioară a Parlamentului, s-au luat nişte amendamente care n-au fost probabil pe placul conducerii ASF şi Ministerului Finanţelor. S-a dat un termen de vreo două sau trei săptămâni şi ulterior, pentru că Senatul ar fi respectat decizia Camerei Deputaţilor, erau probleme strict profesionale, apoi s-a dat Ordonanţa de Urgenţă.

Miza era cred reducerea membrilor, se conduce mai bine cu mai puţini membri.

Eu am fost în conflict şi la a doua numire nu am mai putut semna niciun document o lună de zile.

Informaţia mea era că eu trebuiam să fiu scos şi ca urmare a acestui lucru, într-adevăr, am semnalat tuturor cunoştinţelor mele, soţiei mele, dacă vă ştiam numărul sunam şi la dumneavoastră.

Eu doream să se urmărească procesul legislativ deja început la comisiile Parlamentare de la Camera Deputaţilor şi urma să ajungă la comisiile Senatului, cu o zi înainte s-a da Ordonanţa", a explicat, pentru Realitatea TV, fostul vicepreşedinte al ASF.

Întrebat dacă este unul dintre denunţătorii din dosarul ASF, Daniel George Tudor a răspuns:
"Nu vreau să vorbesc despre dosar. Nu am făcut niciun denunţ, dar dacă aş fi făcut, ceilalţi ar fi aflat, pentru că toate declaraţiile trebuiesc făcute în prezenţa avocaţilor părţii adverse".

 

STENOGRAMELE VINOVĂŢIEI în dosarul ASF-CARPATICA: legături periculoase la vârful PUTERII