MENIU

Stelian Tănase după Teleormanleaks: "Suntem în plin thriller. Cine dracu mai crede în coincidențe?"

<p>Stelian Tănase</p>

Jurnalistul și scriitorul Stelian Tănase a comentat la cald modul în care "valiza misterioasă" care contine documente legate de Tel Drum influențează jocul politic din PSD.

"Teleorman Papers se anunță un mega-scandal. Documentele, daca e așa, duc direct la Liviu Dragnea. Suntem în plin thriller. Cu numai cîteva nopti înainte de acest alt episod, a rulat altul în care casa lui Nicolae Bădălău, baron PSD de Giurgiu, cindva mîna dreapta a lui Dragnea, a fost spartă. Se intimplă lucruri, dragilor! Viața bate iar filmul. Sunt totuși povestile astea nu prea verosimile – nici una nici alta. Se bazează pe coincidențe și cine dracu mai crede în ele?", spune Stelian Tănase.

Comentatorul politic se așteaptă ca ziua de luni să fie una deloc liniștită, fiind momentul răfuielilor din CEX-ul PSD: "Un tovarăș de la virful PSD mi-a spus în glumă că sunt deja pregătite ambulanța și cămașa de forță. Amicul va vota mîine cu Dragnea, nu am nicio îndoială".

Dezvăluiri incredibile în cazul Teleormanleaks. Prăbușirea lui Dragnea e aproape

"Sedința CEx a fost anunțată în fine de Liviu Dragnea. Daca totusi se tine. Trebuia să fie unul, dar liderul suprem a zis că face doua într-o săptamănă! O fi superstitios!? Are nevoie de doua reprize sa răpună fiara? Să alunge disidentii și să-si numească favoriții în guvern si in partid? E ca o piesă cu două acte si mult suspens. S-au adunat deja multe subiecte parazitare care ar trebuie lamurite chiar luni.

1/ Este intii scandalul cu Corina Cretu, care nu e zi sa nu facă o declaratie anti-PSD pe fb și care produce mare deranj pentru ca vorbeste pe față de parale- cel mai bine păzit secret în PSD. Este vorba despre fonduri și de sume astronomice pentru studii de fezabilitate care nu sunt raportate exact. Corina Crețu a nimerit peste cunoscută invîrteală numită – bani pentru partid- vin patru rinduri de alegeri. Intrebarea esențială e legata de fondurile europene – de ce absorbim ca țară atît de puține? Răspunsul il stie toată lumea alfabetizată – pentru ca nu pot fi furate nici sub formă de comision gras, nici tîhărite pur si simplu la drumul mere cum se intîmplă cu banii de la buget. De unde indiferenta față de ele și preferința guvernului VV Dăncilă pentre parteneriatul public/privat finantat de afară.

2/ Tocmai a apărut o valiza misterioasă care contine documente legate de Tel Drum. Teleorman Papers se anunță un mega-scandal. Documentele, daca e așa, duc direct la Liviu Dragnea. Suntem în plin thriller. Cu numai cîteva nopti înainte de acest alt episod, a rulat altul în care casa lui Nicolae Bădălău, baron PSD de Giurgiu, cindva mîna dreapta a lui Dragnea, a fost spartă. Se intimplă lucruri, dragilor! Viața bate iar filmul. Sunt totuși povestile astea nu prea verosimile – nici una nici alta. Se bazează pe coincidențe și cine dracu mai crede în ele?

Dincolo de toate astea rămîn problemele reale de pe agenda CEx-ului. Răfuiala lui Dragnea cu cei care i-au vrut capul dar in alt context. Disidentii s-au organizat si vor fac pozitie comună. Ii va spulbera din nou Dragnea? Ii va cumpăra iar unul cîte unul?", mai spune Stelian Tănase pe blogul propriu.

Stelian Tănase remarcă faptul că o puzderie de jurnaliști au sărit în ajutorul gangului Dragnea. Scopul este să nu fie prea multe reflectoare îndreptate spre ședința de la vîrful PSD și să transmită capului de locuitor că totul e bine la PSD și va ciștiga alegerile. În CEx a venit ceasul răfuielilor și se încearcă un make-up.

Mai multe articole despre:
teleormanleaks