MENIU

Stelian Ion: „Legile securității naționale sunt scrise de servicii, sub coordonarea lui Iohannis. Dacă sunt lăsate de capul lor, acaparează putere”

Stelian Ion (USR), fost ministru al Justiției

Stelian Ion susține că legile securității naționale au fost scrise de servicii - SRI și SIE, sub coordonarea președintelui Klaus Iohannis. Fostul ministru al Justiției a atras atenția despre pericol pe care-l reprezintă acapararea puterii de către servicii la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Vin și legile securității naționale, despre care n-am aflat incă cine le-a scris și cu ce intenții. Le-au scris serviciile de informații, sub coordonarea presedintelui. Asta rezultă din comunicatele puse cap la cap. Ce a spus SIE, SRI, premierul Ciucă, care s-a referit la faptul că s-a lucrat la aceste legi. Important e cine a venit cu ideile care se găsesc în ele, dezastruoase pentru democratia noastra”, a spus Stelian Ion, miercuri seară, la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Chiar dacă avem asigurari pompoase din partea directorului SRI, Hellvig, că de fapt nu este vorba de niciun pericol, că de fapt sunt crizatori și securiști cei care creează tensiuni și isterie in opinia publică... Sunt jurnaliștii care abordează subiectul, sunt politicienii care trag semnale de alarmă. Dacă vorbim, suntem securiști și destabilizăm statul român”, a mai punctat ironic Stelian Ion.

„Toate serviciile sunt esentiale, foarte importante mai ales in contextul actual, avem nevoie sa eliminam pericolul de atentate, teroriste... Dar, în același timp, trebuie să avem mare grijă ca aceste instituții să nu devină stat în stat, care să acapareze întreaga putere în România, că, din păcate, au această tendință. Și nu numai în România. Dacă sunt lăsate de capul lor, aceste servicii... În multe state există genul ăsta de fenomen: acaparează foarte multă putere, se bagă peste politicieni, peste jurnaliști”, a explicat Stelian Ion, la Legile Puterii.