MENIU

Starețul mănăstirii a fost bătut noaptea în propria chilie. "S-a întâmplat de 3 ori în ultima lună"

Staretul mânăstirii

Starețul de la mănăstirea vasluiană „Constantin și Elena”, de pe Movila Burcel, a fost agresat de mai mulți indivizi mascați în timp ce dormea în chilia proprie. Inspectoratul de Politie al județului Valui s-a sesizat si a demarat o anchetă.

 Potrivit polițiștilor, niște persoane încă neidentificate au intrat peste bărbat în timp ce acesta dormea, l-au lovit și i-au sustras bunuri din chilie.. 

„Am fost sesizați prin apelul la numărul de urgență 112 de un bărbat în vârstă de 67 de ani, care a reclamat faptul că, în noaptea de 12 spre 13 martie, a fost agresat de persoane necunoscute. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 2 Vaslui, care, în urma primelor verificări, au stabilit că, în cursul nopții, în timp ce dormea, persoane necunoscute au pătruns în chilie și l-au lovit pe bărbat, după care au sustras niște bunuri, în cauza fiind întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonică, potrivit bzv.ro.

Hoții l-au lovit pe preot cu o bâtă și l-au atacat cu spray iritant.

După ce a fost lovit, starețul a fugit în altă încăpere, iar când a revenit în chilie a observat că îi lipseau cheile lăcașului de cult și de la mai multe mașini.

La sosirea poliției, s-a constatat că lipsea și suma de 200 lei din cutia milei.

Este pentru a treia oară în ultimele luni când starețul este atacat de aceiasi indivizi. De fiecare dată, însă, preotul i-a iertat. Unul dintre agresori, un tânar de 23 de ani, a locuit în trecut câteva luni la mânăstire, iar apoi și-a făcut un obicei să-l tâlhărească pe stareț.

Mai multe articole despre:
mănăstire stareţ