MENIU

SRI: 9.000 de persoane, date în consemn la frontieră

Serviciul Român de Informații (SRI) a informat că, până în prezent, 9.000 de persoane au fost date în consemn la frontieră. Totodată, în urma atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie, numărul interviurilor de securitate realizate pe aeroportul Henri Coandă s-au triplat.

 Un număr de 9.000 de persoane au fost date în consemn la punctul de frontieră de pe aeroportul Otopeni până în prezent, potrivit unor date oficiale oferite de SRI.

Această listă, a persoanelor consemnat, a fost realizată cu sprijinul partenerilor strategici ai SRI din cadrul serviciilor de informații străine și cuprinde și numele unor persoane care nu au legătură cu țara noastră.

Totodată, potrivit oficialilor Serviciului Român de Informații, după atentatele din 13 noiembrie, de la Paris, numărul interviurilor de securitatea efectuate pe aeroportul Henri Coandă s-au triplat. Mai exact, din 13 noiembrie și până în prezent, SRI a efectuat 80 de interviuri de securitate.

Oficialii au vorbit și despre riscul terorist la adresa României, despre care susțin că s-a transformat dintr-un risc general într-unul specific, făcând referire la una dintre cele mai periculoase amenințări din ziua de azi: cetățenii autoradicalizați.