MENIU

Sprayul cu ADN, spaima infractorilor

Infractorii americani ar trebui să se teamă de apariţia unui spray care nu provoacă nicio suferinţă. Dar îl marchează pe făptaş, pentru ca poliţia să-l poată identifica. Este un spray cu ADN!

Primul loc din America în care s-a instalat sprayul cu ADN este un restaurant fast-food din Knoxville, Tennesee, local în care la începutul anului a avut loc un jaf. Sistemul se declanşează automat în cazul unei spargeri. Producătorii spun că este simplu şi imbatabil, scrie stiri.tvr.ro.

Practic, conducte speciale pulverizează în aer un spray care conţine o formulă unică de ADN, formulă transmisă poliţiei. Substanţa poate fi văzută numai la lumină ultravioletă şi, poate cel mai important, rămâne pe pielea şi hainele făptaşului aproape două luni.

Sistemul funcţionează deja cu succes în 30 de ţări. Pe siteul său, producătorul afirmă că este disponibil şi în România. În Statele Unite, instalarea costă aproximativ 5.000 de dolari, inclusiv amplasarea mai multor panouri prin care potenţialii infractori sunt

Mai multe articole despre:
infractori ADN spray