MENIU

Sporturi anticolesterol. Ce exerciții să faci și cât de des

<p>sporturi anticolesterol</p>

Sporturi anticolesterol. Exercițiile fizice pot reduce nivelul colesterolului ”rău”, dar trebuie să nu exagerezi.

Printre cele mai bune sporturi anticolesterol se numără jogging-ul, înotul și ciclismul. Dacă ești un fan al mersului la sala de fitness, încearcă stepperul și alergarea pe bandă.

Antrenamentul de rezistență este, de asemenea, indicat în tratamentul împotriva colesterolului ”rău”. În cazul în care optezi pentru ridicarea de greutăți încearcă exerciții treptate, începând de la unele ușoare și evoluând încet-încet spre mai multe greutăți sau spre mai multe repetări ale exercițiului, conform webmd.com. 

Când alegi să faci sporturi anticolesterol trebuie să fii conștient de faptul că efectele se observă dacă frecvența antrenamentelor este ridicată. Mai exact, spun medicii, ar trebui să faci exerciții fizice în cinci până la șapte zile pe săptămână. În total, ar trebui să-ți antrenezi trupul 150 de minute sau mai mult.

Dacă nu ești pasionat de mișcare, începe seria de sporturi anticolesterol cu exerciții scurte, de 10-15 minute. Amintește-ți, însă, să mai adaugi 30-45 de minute până la finalul fiecărei zile de antrenament.

Colesterolul din organism se lipește de pereții arterelor și obstrucționează treptat circulația sângelui. Odată cu trecerea timpului, apar ateroscleroză sau întărirea arterelor, una dintre principalele cauze ale infarctului miocardic. Persoanele cu un nivel crescut de colesterol sunt expuse unui risc semnificativ mai mare de dezvoltare a bolilor cardiace. Singurul mod de a depista nivelul ridicat al colesterolului este efectuarea analizelor de sânge periodice, deoarece această problemă medicală este asimptomatica, conform sfatulmedicului.ro.

Un regim alimentar bogat în grăsimi saturate poate fi o cauză majoră a colesteroului mărit. Grăsimile nesănătoase se regăsesc adesea în: carne de vită grasă, carne de porc, lapte, ouă, unt sau unele tipuri de margarină, brânză, și de asemeni în majoritatea alimentelor preparate, pișcoturi, chipsuri și alte gustări de acest gen.  De cealaltă parte, grăsimile monosaturate și polisaturate regăsite în alune sau peste, pot ajuta la scăderea colesterolului LDL; același efect benefic îl pot avea și fibrele solubile, regăsite în fructe, ovăz, orz și legume.

Cele mai bune 5 alimente care ţin colesterolul sub control

Mai multe articole despre:
sporturi anticolesterol